Små sitronterter

Små nydelige og søte sitronterter. Disse er perfekte å servere som en frisk og lett dessert. Passer godt året rundt, men vi synes den passer særlig godt til sommeren og påsken. 🍋
Små sitronterter
porsjoner12

Utstyr

  • Terteform ca. 9 cm i diameter

Ingredienser

Mørdeigsbunn

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør
  • 100 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ss kladt vann
  • 1 ss finrevet sitronskall
  • 1 stk eggehvite (til pensling av bunnen)

Lemon Curd (sitronkrem)

  • 4 stk økologiske sitroner
  • 200 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggeplomme

Fyll

  • 4 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 dl Lemon Curd (sitronkrem)
  • litt ekstra Lemon Curd til pynt

Fremgangsmåte

Mørdeigsbunn

  • Kjør mel, sukker, smør og revet sitronskall i en foodprosessor til du har grove smuler. Ha i eggeplomme og vann. Puls sammen til den samler seg til en deig. Samle deigen med hendene og pakk den inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i ca. 1 time eller til deigen er gjennomkald.
  • Kjevle eller trykk deigen ut i flere små former, du kan også bruke en stor terteform. Prikk bunnene med en gaffel så det ikke blåser seg opp. Hvis du ønsker perfekte kanter på tertene kan du ha et bakepapir i formene og toppe bakepapiret med tørkede bønner til formene er helt full. Da siger ikke tertedeigen ned under steking. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Hvis du steker med bakepapir og bønner, kan du ta bønnene og papiret ut av formene etter 10 minutter og sette dem tilbake i ovnen til de er gylne.
  • Vips sammen eggehvite og pensle den varme bunnene når den kommer ut av ovnen. Det vil gjøre at tertebunnen holder seg sprø.

Lemon Curd

  • Finriv skallet av sitronene og press juice. Ha juice, skall, sukker og smør i en kjele og varm opp på svak varme. Rør nå og da til smør og sukker har smeltet.
  • Pisk egg og eggeplomme lett sammen og pisk inn litt og litt av den varme væsken. Hell alt til tilbake i kjelen og varm opp på svak varme under omrøring til det begynner å tykne. 10-15 min. Pass på at kremen ikke koker, for da kan den bli kornete.
    Kremen er klar når den dekker baksiden av en skje, og når man drar fingeren over skjeen skal sporet holde seg, og ikke flyte sammen. Hell over i rene glass og sett i kjøleskapet.

Fyll

  • Pisk krem og sukker til en fast krem og vend til slutt inn Lemon Curd. Ha kremen i en sprøytepose med rund tyll og sprøyt små blomster i terteskallet. Øv gjerne på en tallerken før du begynner å sprøyte i skallene.Start ytterst på hvert “kromblad” og lett litt på trykket på vei mot midten.Roter på skallet mens du sprøyter.
  • Lag en fordypning i midten av hver blomst med baksiden av en teskje, og fyll hver grop med litt Lemon Curd.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs

Sitron- og valmuekake

Sitron og valmuekake

Sitronmuffins

Sitronmuffins

Scroll to Top