Search
Close this search box.

Fryse og tine brød

Hvordan skal man fryse og tine brød på best mulig måte, slik at skorpen ikke faller at og at brødet blir for tørt?

fryse brød

Våre beste tips for fryse og tine brød hjemme

Fryse og tine brød er ingen kunst, så lenge du gjør det riktig. Når det er sagt, er brød er en ferskvare som smaker aller best nystekt. Må du allikevel fryse ned brød, er det noen ting du bør huske på for å få den beste opplevelsen av brødet når det er tint opp igjen.

Hvordan fryse brød

Hvis du skal fryse ned brød, bør brødet være så fersk som mulig. Fryser man ned et “gammel” brød, vil du brødet du tiner opp igjen være minst like “gammelt” som når du fryste det ned. Når man fryser ned brød som har en tykk eller sprø skorpe, har skorpen lett for å løsne fra brødet etter at det tines opp. Det er ganske irriterende! For å unngå dette kan man forsøke å skjære brødet opp i skiver før det fryses ned, eller skjære av skalkene i hver ende av brødet innen det fryses.

Det er også viktig å pakke brødet i en frysepose som tettes godt. Ta gjerne ut så mye luft som mulig fra posen. En annen mulighet for å unngå at skorpen faller av, er å frys ned nystekte brød innen det er helt avkjølt.

Dypfryst brød kan oppbevares i ca. 6 – 7 måneder i fryseren hvis det er pakket godt nok inn. Grove brød er mer egnet til dypfrysing enn fine brød og gjerne brød som inneholder både litt sukker og melk.

Hvor lang tid tar det å tine et brød?

Man bør alltid tine opp brød i romtemperatur, og i plasten det ligger i. Et husholdningsbrød på normal størrelse, bruker ca. 3 timer på opptining. Rundstykker tines raskere, og bruker kanskje kun 30 minutter. Eksakt hvor lang tid opptiningen tar, er selvsagt også avhengig av hvor stort brødet er.

Tine frossent brød i ovn

Ønsker man at frosne brød eller rundstykker skal tines opp raskere, kan man tine de opp i stekeovnen ved ca. 190 grader. Man vil da oppleve baksten nesten som nystekt med en sprø skorpe. Ulempen ved en slik rask opptining er at det blir fort tørt igjen. Brød og rundstykker som varmes opp på denne måte, bør derfor spises med det samme.

Disse tipsene gjelder både ferdig kjøpt brød og hjemmebakte brød. Vil du bake brød selv, kan du gjerne kikke på vår brødoppskrifter.

Det å fryse å tine brød er ingen kunst, så lenge du følger disse enkle forhåndsreglene.

Andre baketips

Scroll to Top