Fryse og tine brød
Hvordan skal man fryse og tine brød på best mulig måte, slik at skorpen ikke faller at og at brødet blir for tørt?

Våre beste tips for fryse og tine brød hjemme
Hvordan fryse brød
Hvis du skal fryse ned brød, bør brødet være så fersk som mulig. Fryser man ned et “gammel” brød, vil du brødet du tiner opp igjen være minst like “gammelt” som når du fryste det ned. Når man fryser ned brød som har en tykk eller sprø skorpe, har skorpen lett for å løsne fra brødet etter at det tines opp. Det er ganske irriterende! For å unngå dette kan man forsøke å skjære brødet opp i skiver før det fryses ned, eller skjære av skalkene i hver ende av brødet innen det fryses.
Det er også viktig å pakke brødet i en frysepose som tettes godt. Ta gjerne ut så mye luft som mulig fra posen. En annen mulighet for å unngå at skorpen faller av, er å frys ned nystekte brød innen det er helt avkjølt.
Dypfryst brød kan oppbevares i ca. 6 – 7 måneder i fryseren hvis det er pakket godt nok inn. Grove brød er mer egnet til dypfrysing enn fine brød og gjerne brød som inneholder både litt sukker og melk.
Hvor lang tid tar det å tine et brød?
Tine frossent brød i ovn
Ønsker man at frosne brød eller rundstykker skal tines opp raskere, kan man tine de opp i stekeovnen ved ca. 190 grader. Man vil da oppleve baksten nesten som nystekt med en sprø skorpe. Ulempen ved en slik rask opptining er at det blir fort tørt igjen. Brød og rundstykker som varmes opp på denne måte, bør derfor spises med det samme.
Disse tipsene gjelder både ferdig kjøpt brød og hjemmebakte brød. Vil du bake brød selv, kan du gjerne kikke på vår brødoppskrifter.
Det å fryse å tine brød er ingen kunst, så lenge du følger disse enkle forhåndsreglene.