Slik lager du en skikkelig god hjemmelaget pizza!

– Lite eller ingenting slår hjemmelaget pizza. Du kan bestemme fyllet helt selv. Og med riktige ingredienser og litt øvelse, blir bunnen veldig god – og akkurat så tykk eller tynn som du ønsker, sier Iduns bakermester Jonas Rod Jensen.

 

Slik lykkes du med hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza er en kunst – og egentlig svært enkelt. I hvert fall hvis du følger rådene til Iduns bakermester Jonas. I denne artikkelen vil bakermesteren dele tipsene du trenger for å lage skikkelig god pizza hjemme – enten du er nybegynner, eller en dreven hobbypizzabaker som vil ta kunsten et steg videre!

Kunsten sitter i bunnen

Pizzafyll er som Twist-posen: Alle har sin favoritt. Uansett om du vil ha spekeskinke eller kjøttdeigrøkelaksblåmuggost eller den italienske klassikeren Margherita, er likevel basisen den samme: Pizzabunnen må være vellykket.

Jonas Rod Jensen

– Lager du en super pizzabunn, blir pizzaen god! sier Jonas Rod Jensen.

 

Tips

Lenger nede følger vår steg-for-steg-guide til å bake pizzabunner. Men først deler vi våre beste generelle tips til hvordan du lykkes.  

  1. BRUK PIZZAGJÆR: Med Idun Mors hjemmebakte Pizzagjær blir pizzadeigen mye smidigere og mer elastisk enn hvis du bruker vanlig gjær. Dermed unngår du at deigen sprekker når du drar eller kjevler den tynn.
  2. VEI INGREDIENSENE: Det er svært vanskelig å måle nøyaktig med desilitermål. Løsningen er å investere i en digital kjøkkenvekt. Forskjellen på 2 og 2,2 desiliter vann er tross alt på hele 10 prosent – nok til å gi en merkbar endring på deigen.
  3. BRUK KALDT VANN: Hvis du elter med kjøkkenmaskin, vil maskinen gjøre deigen cirka 1 grad varmere i minuttet. Rådet er å bruke vann som er litt kaldere enn romtemperatur. Skal du elte for hånd, fungerer fingertemperert vann godt.
  4. STEK PÅ PIZZASTEN: For å få en tynn pizza i italiensk stil, må du steke den på pizzastein. La steinen stå i ovnen i en time, på maks varme, før du steker pizzaen. Den ekstra strømmen koster uansett mindre enn en restaurantpizza.

3 digge pizzaoppskrifter

  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Margherita pizza

Margherita pizza

Vegetarisk pizza

Potetpizza

Pizza med spekeskinke

Pizza med spekeskinke

Scroll to Top