Perfekt sukkerbrød
Marengs kan lages på forskjellige måter – visste du det? Et perfekt sukkerbrød er ikke alltid like lett å få til. Det er mange fallgruver underveis. Ved siden av at en bløtkakebunn skal smake godt, skal den bli jevn i høyden og ikke for tørr. Det er mange ting å huske på, men her gir vi deg våre beste kaketips for en vellykket bunn!

Eggedosisen blir ikke stiv
Ovnen
Høy og fin kakebunn
Pisk eller slikkepott?
Romtempererte egg = luftig eggedosis

Smurt kakeform
Krater i kaken
Mange opplever en eller annen gang at kaken faller ned på midten under eller etter steking, og drømmen om en perfekt sukkerbrød forsvinner. Under steking stivner protein-nettverket i kaken, og dette er synlig som «små bobler» i sukkerbrødet. Dersom protein-nettverket ikke har fått stivnet nok og kaken tas ut for tidlig, vil kaken falle sammen, spesielt inn mot midten der kaken er senest stekt.
Dette kan unngås ved å kontrollere kaken med en trepinne før du tar kaken ut av ovnen. Fester det seg kakerøre på pinnen, bør kaken steke litt lenger. Pass bare på at du ikke åpner døren før det er gått ca. 25 – 30 minutter, da trekk gjør at kaken også kan falle sammen.
Ved å følge med på kaken under steking, kan du også se når den begynner å løsne fra kanten av formen. Det kan også være lurt å slå ned varmen på stekeovnen til ca. 160 grader når kaken har fått ønsket høyde. Den stekes deretter videre på den lave temperaturen til kakebunnen er ferdig stekt. Frys gjerne ned kakebunnen. Det er lettere å dele en halvfrossen kakebunn!
Er pinnen tørr når du drar den ut av kakebunnen, er den ferdig stekt!
Ovnen
Ikke smør bunnen
Oppskrift
Når du nå har lest vår beste baketips, forventer du sikker å bake et perfekt sukkerbrød ved første forsøk. Det finnes mange oppskrifter, og noen er med potetmel og andre uten. Uansett valg, er baketipsene verdt å få med seg innen man setter i gang. KLAR FOR Å BAKE? — Få oppskriften på sukkerbrødet her!