Hvordan dynke, pynte eller dekorere en bløtkake?
En god bløtkake faller i smak hos de aller fleste, men hva skal til? Bløtkaken har vanligvis ett eller to lag med krem. For at kaken ikke skal bli for tørr, er det viktig at kakebunnene dynkes godt før fyllet legges på. Hvilken type kremfyll man ønsker å bruke, er smak og behag. Uansett valg, er det saker man bør huske på for å få en vellykket bløtkake som smaker godt.
Kakebunnen
Bak gjerne sukkerbrød eller andre bunner i god tid før de skal brukes og legg de i fryseren. Da slipper du å stresse med alt til den store dagen. Et godt tips er å skjære sukkerbrødet i 2 – 3 like høye lag mens det fortsatt er litt frosne. Det er da mye lettere å dele bunnen enn når den er helt tint.
Formen
Dynking
God krem
Det er ingen god opplevelse å spise en bløtkake hvor kremen er stiv som smør. Pisk derfor kremen på lav hastighet og smak til med siktet melis eller sukker til slutt. Man har lett for å piske kremen for hardt. Den skal være fløyelsmyk og god. Bland gjerne kremen med rørt syltetøy, vaniljekrem, hakkede hasselnøtter eller nougat for en ekstra god smak på kremen. Se gjerne vår oppskrift på bløtkake med vaniljekrem. I denne oppskriften kan du enten bruke en lettlaget vaniljekrem, eller lage kremen fra bunnen av selv!
Nougatkrem
En bløtkake med nougatkrem smaker utrolig godt! Lag nougatkremen ved å bløtlegge gelatin i vann i ca. 10 minutter. Finhakk myk nougat i litt mindre biter og legg i en bolle. Kok opp melken og rør inn den myke gelatinen til den er smeltet. Hell 1/3 av den varme melken over nougaten. Pisk blandingen sammen til den er glatt og fin. Tilsett resten av den varme melken og pisk til blandingen får den samme glatte og fine konsistensen. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Når nougatblandingen er fingervarm, vendes kremen i. Legg nougatkremen mellom kakebunnene og gjerne som et tynt lag rundt kaken. Sett kaken på kjøl i et par timer før servering.
Nougatkrem til en mellomstor bløtkake:
- 6 plater gelatin
- 375 g ODENSE Nougat
- 3 dl helmelk
- 4 dl kremfløte
Bløtkake med marsipan
Smør eller olje i bunnen?
Egg
Hevemidler
Temperaturmåler
Andre baketips
- Alle
- Baketips
- Alle
- Baketips