Search
Close this search box.

Om pizzagjær kontra vanlig gjær

Pizzagjær er et merkelig produkt, tenker mange. Vi forstår at mange tenker slik, siden man kan bruke helt vanlig gjær til pizzabunner med et godt resultat! I denne artikkelen vil forklare deg hva som er fordelen med å bruke pizzagjær i pizzabunner fremfor vanlig gjær.
ekte italiensk pizza

Hemmeligheten

Hva er det som er så spesielt med pizzagjæren?

Tro det eller ei, men Idun Mors hjemmebakte – Pizzagjær er spesielt utviklet for pizzabunner. Vi vet det høres veldig spesielt ut, men det er det også! Denne gjærtypen gjør at deigen blir slappere enn vanlig og blir derfor enklere å kjevle ut i ønsket fasong uten at den trekker seg tilbake. Du har sikker merket at vi holder hva vi lover her! Noen velger å trykke deigen ut med hendene, det fungerer også like bra. For å kunne få deigen helt ut i kantene på langpannen eller så tynn som mulig, må deigen ikke være hard. Pizzagjær gjør underverker i deigen slik at den slapper mer av og du kan forme deigen så flat du bare vil!

Samtidig vil vi understreke at det går fint å lage pizzabunner også med blå gjær. Men for at deigen skal bli like «samarbeidsvillig» må deigen da få heve lenger (mer enn 2 timer). Det er med andre ord ikke nødvendig å bruke Pizzagjær for å få en god pizza, men er du sulten og ønsker pizzaen fort ferdig vil bakingen gå lettere.

Les også: Din Side 2016 – PIZZAGJÆR KONTRA TØRRGJÆR ORIGINAL

Pizzagjær i original emballasje.

Gjær

Gjæren dyrkes frem av mikroskopiske små til enorme mengder på under en uke. Det er måten gjærstammen er dyrket frem på hos de aller første milligrammene som avgjør hvor sterk gjæren blir. Derfor har vi flere typer gjær som har forskjellige oppgaver – litt avhengig av hvor sterke de er!

Andre baketips

Scroll to Top