Search
Close this search box.

Tilbehør til grillmaten

Vi nordmenn har dilla på grilling! Etter en lang og kald vinter er det mange av oss som ser frem til påfyll av sol, sommer, bading og ikke minst: til å ta frem grillen igjen – og invitere til fest!
Tilbehør til grillmaten

Tips til grillfesten

Vi har alle våre grillfavoritter. Noen sverger til klassikeren pølse i brød, mens andre foretrekker sjømat eller vegetariske alternativ på grillen. Det er ikke alltid like lett å invitere til grillfest og sikre at man treffer blink på alle sine ønsker og behov. Et tips – som kan gjøre livet enklere for både gjester og vertskap – er at alle tar med det de vil grille selv, også kan vertskapet stå for tilbehøret. Da kan man i tillegg få tid til å sette en ekstra piff på festen, med varmt, nybakt tilbehør til grillmaten – som vil falle i smak hos både store og små.

Hjemmebakt tilbehør

Det er ekstra hyggelig, og ikke minst ekstra smakfullt, å servere tilbehør man har bakt selv og fra bunnen av. Husk å velge tilbehør som kan passe til flere typer retter, som for eksempel nybakt focaccia eller hvitløksbrød. En annen fordel med hjemmebakt, er at man kan lage sin egen vri på resultatet, som garantert vil bli lagt merke til av gjestene. Noen eksempler er Sorte Hamburgerbrød.

Hamburgere med sorte hamburgerbrød.

Prøv pizza på grillen

Hva med å kombinere to uslåelige favoritter, og invitere til en kombinert pizza- og grillfest? Hjemmelaget pizza på grillen smaker rett og slett fantastisk godt. Bunnen blir blir sprø, og smaken av grill setter sine spor i pizzaen. Lag en god pizzabunn fra bunnen av,  også kan gjestene selv velge hvilken topping de ønsker å ta på. Et fint utgangspunkt for å lykkes med pizza på grillen, er en grill med lokk, pizzastein og aller helst en pizzaspade. 

Oppskrifter på hjemmebakt tilbehør til grillmaten:

Andre baketips

Scroll to Top