Search
Close this search box.

Antall personer per kake

Det er ikke skrevet i stein hvordan en kake skal skjære opp, men hvis du ønsker å dele kaken opp i like store kakestykker kan dette gjøres på en enkel måte. Slik som festkaker ønsker man gjerne å dele opp i like store kakestykker og de skal være pent skåret.

Rund ostekake viser antall personer per kake
Vi har beregnet antallet slik:

Det kan være vanskelig å vite hvor mange personer en kake er beregnet til, for mange er skikkelige kakemonser og forsyner seg gjerne mer enn en gang. Noen kaker er kraftige om metter raskt, andre ikke. Noen kaker er høye som gir et stort kakestykke, mens andre kaker er lave.

Antall personer per kake i tekst.

Oppdeling av kaken

Det finnes ingen fasit på hvordan skjære opp en kake, men vi kan gi deg tips til hvordan en kake kan skjæres opp for mest mulig like store og pene kakestykker. Vil du skjære opp kaken på en av disse måtene vi viser deg her, start alltid med å lage et kryss over hele kaken som gir fire like stor deler. Bruk en stor kniv til å skjære med. Hver deles deretter lett opp igjen i 3 – 4 like store stykker. Store kaker kan gjerne deles opp slik at det dannes en sirkel i midten.

Slik kan kaker deles opp i like kakestykker:
Oppdeling av runde kaker i tekst med illustrasjon på oppdelte kaker.

Vil du heller lage kaken i en firkantet form eller i en langpanne?

Andre baketips

Scroll to Top