Search
Close this search box.

Pizza på grillen

Lær hvordan du steker pizza på grillen. Grill med lokk, pizzastein og en god pizzabunn er selve utgangspunktet. Deretter kommer ditt valg av gode råvarer og et varmt hjerte for hjemmelaget pizza!

En pizza på grillen.

Hjemmelaget pizza på grillen smaker fantastisk godt. Bunnen blir blir sprø og smaken av grill setter sine spor i pizzaen. Et godt utgangspunkt for å lykkes med pizza på grillen, er en grill med lokk, pizzastein og aller helst en pizzaspade. Men, du må selvsagt også lage en god pizzabunn fra bunnen av og ha smakfull topping på.

Grilling av pizza

For å steke pizza på grillen bør du ha en grill med lokk, slik at pizzaen også blir stekt på toppen. Legg pizzasteinen på risten mens grillen er kald, og fyr opp grillen. Da unngår du at steinen sprekker og den blir god og varm. Enten du bruker en grill med kull eller gass, pass på å ikke fyre opp rett under pizzasteinen. Steinen kan bli for varm og resulterer i en for hardt stekt pizzabunn. Fyr opp rundt steinen slik at det blir en indirekte jevn varme.

Temperaturen på grillen skal være ca. 250 grader og det tar mellom 8-10 minutter å steke pizzaen på denne varmen.

Valg av pizzasaus

Når du lager hjemmelaget pizza, kan du like gjerne lage en hjemmelaget pizzasaus også. Det smaker friskere med en hjemmelaget saus og det er slettes ikke vanskelig å lage. En fyldig hjemmelaget tomatsaus smaker alltid godt, mens mange elsker en hvit hjemmelaget pizzasaus. Lag sausen mens pizzadeigen hever, så har du den klar når den skal stekes.

Pizzasus strykes på en pizzabunn som ligger på grillen.
Pizzasaus strykes på bunnen når den ligger på pizzasteinen i grillen.

Pizzabunnen

Når du lager hjemmelaget pizzabunn trenger du kun mel, gjær, salt, (sukker), vann og olivenolje. Du kan bruker helt vanlig hvetemel, men pizzabunnen blir aller best med mel merket med Tipo 0. Dette melet gir pizzadeigen unike bakeegenskaper fremfor vanlig hvetemel, men det går selvsagt an å bruke vanlig hvetemel. Vi gir deg flere alternativer til oppskrifter.

Pizzabunn og topping ved grillen.
Ha toppingen klar når du steker pizzabunnen.

Pizzaoppskrifter

Pizzafest

Alle elsker pizza og byr du på hjemmelaget pizza stekt på grillen, byr du på uforglemmelige minner. Lag gjerne klart skåler med forskjellig typer topping, slik at gjestene dine selv kan legge på det de liker best.

Pizzadeigen kan gjerne lages dagen i forveien og kaldheves i kjøleskapet natten over. Et par timer før gjestene kommer, sett deigen tildekket på kjøkkenbenken til den er romtemperert. Del deigen opp i emner à ca. 200 gram. Form til bunner med hendene (eller en kjevle), stable de på en tallerken med matpapir i mellom og sett de tildekket i kjøleskapet til gjestene kommer.

Fyr opp grillen med pizzastein og la gjestene lage hver sin pizza på grillen.

Dame spiser pizza som ligger på en tallerken.
Pizza fra grillen bør nytes mens den er nystekt!

Andre baketips

Scroll to Top