Search
Close this search box.

Babka med sjokolade og appelsin

Babka med sjokolade og appelsin er ikke bare et vakkert bakverk - det smaker skikkelig saftig og godt - med en god balanse mellom appelsinen og den mørke sjokoladen. Og ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. Denne oppskriften på babka med sjokolade og appelsin kan du få til!
Babka med sjokolade og appelsin

Ingredienser

Gjærdeig:

Sjokoladesaus:

Annet:

  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med gjær, romtemperert smør og appelsinskall. Hell i melk og appelsinjuice og elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør sjokolade, meierismør, sukker, kakao og vaniljeessens godt sammen.
  • Hvelv deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle den ut til en stor rektangel. Ca ½ cm tykk. Smør fyllet utover med la en liten stripe med deig være uten fyll på den ene langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Del den lange deigen i to på tvers og ha de to rullene over på et brett. Sett i kjøleskapet i 30-60 minutter. Så blir det lettere å skjære de opp.
  • Ta rullene ut av kjølekapet og skjær de i to på langs. La de henge sammen i den ene enden. Tvinn de rundt seg selv med snittflaten opp. Tvinn de to rundt hverandre igjen. Kveil de sammen til en sirkel/kringle og legg i en stor smurt springform på ca 26 cm med bakepapir i bunnen. Dekk med et håndkle og la heve til dobbel størrelse 30-60 min.
  • Forvarm ovnen til 190 grader over og undervarme. Pisk egget lett sammen og pensle kringlen. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter til den er gylden og gir fra seg en hul lyd når du banker på den. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Hvis den virker rå, men er gylden, kan du legge et ark med aluminiumsfolie løst oppå kringlen og steke den lengre.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top