Blåbærpai

Oppskrift på blåbærpai med mørdeig Liker du å plukke blåbær om høsten, kan de brukes til en lekker blåbærpai. Friske norske blåbær smaker bare ekstra godt. Men, man kan selvsagt bruke frosne bær også hvis du vil bake utenfor sesongen eller ikke har plukket egne bær. I denne oppskriften bruker vi en mørdeig og gjør […]
Blåbærpai med mørdeig i en rund form.
porsjoner13

Ingredienser

FYLL

  • 400 g blåbær
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sukker

ANNET

  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • + eventueltlitt perlesukker til pynt

Fremgangsmåte

  • BUNN
    Bland smør og mel i en bolle. Smuldre det romtempererte smøret inn i melet med fingrene. Smøret trenger ikke å bli fint fordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
  • Tilsett melis, egg, vaniljeessens og salt og bland deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
    Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
  • Smør klart en paiform (23 cm i diameter) og strø den med hvetemel.
    Bland blåbærene med potetmel og sukker i en bolle. Sett til side inntil videre.
  • Del deigen i to deler - en til bunnen og en litt mindre til lokket. Kjevle ut den største delen av paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Kle paiformen med deigen og lag en jevn, fin kant. Prikk bunnen med en gaffel før du har i blåbærfyllet.
  • Kjevle ut den andre delen med paideig til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut små hjerter med en pepperkakeform. Pensle paikanten med vann og legg hjertene i et fint mønster over toppen av paien. Sett paien i kjøleskapet i en halv time. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle hjertene med sammenpisket egg. Stek paien på midterste rille i ca. 20 minutter eller til den begynner å bli gyllen. Sett ned temperaturen til 180 grader og stek videre i en halv time eller til bunnen er gjennomstekt. La den avkjøles litt før servering.

Notes

TIPS!

Du kan gjerne pynte paien enda mer ved å strø på hakkede nøtter eller perlesukker etter pensling.
Kaken smaker ekstra godt når den serveres med en god vaniljeis eller pisket krem!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top