Brioch kake med vaniljekrem

Fransk gjærbakst Brioch kake med vaniljekrem er det mest vanlige å se her til lands, men opprinnelig er dette fransk gjærbakst. Franskmennene har spist dette bakverket i en årrekke  og det finnes i flere varianter over hele Frankrike. En brioch inneholder mindre sukker enn hveteboller og oppleves gjerne som et mer luftig bakverk. ØNSKER DU […]
Brioch kake med vaniljekrem
porsjoner10

Ingredienser

GJÆRDEIG

VANILJEKREM

PENSLING

  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  • Start med å lage vaniljekremen etter anvisning på pakken og la den avkjøles til senere bruk.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft.
  • Ha i romtemperert smør i terninger (litt av gangen), og elt det inn i deigen i ca. 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Du vil kanskje oppleve at deigen "faller" litt sammen under eltingen når du tilsetter smøret. Ikke fortvil, deigen blir fin igjen når den er ferdig eltet.
  • Dekk til deigen og la den heve dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter.
  • Smør kantene på en 26 cm springform og ha et bakepapir i bunnen av formen. Kjevle ut en liten del av deigen som du legger i bunnen på formen. Kjevle ut resten av deigen til en leiv på ca. 40 - 50 cm og fordel vaniljekremen på leiven før du ruller den sammen. Del leiven i 12 like store snurrer. Plasser snurrene i springformen – tre i midten og resten i en krans rundt.
  • Dekk til springformen og la deigen brioch kaken etterheve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader.
  • Pensle toppen med sammenpisket egg og sett briochen på midterste rille og stek den i ca 35 minutter til den har fått en fin farge. Avkjøl briochen på en bakerist. Ta den ut av springformen, sett den på et flott fat og dryss på litt melis eller ha på melisglasur innen servering.

Notes

TIPS!

Baker du brioch kake dagen før den skal serveres, kan vi anbefale å bruke produktet Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i deigen. Kaken vil da holde seg fersk og fin til dagen etter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top