Brioche

Fransk brioche nytes gjerne til frokost, lunsj, middag eller til kvelds sammen med søtt pålegg som eksempel rørt syltetøy. Nydelig!
Bolledeig uten egg på et bakebord.
porsjoner10

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Du kan selvsagt elte deigen sammen for hånd også, men det krever mer tid og håndkraft. Ha i romtemperert smør i terninger - litt etter litt og elt det inn i deigen i ca. 2 - 5 minutter eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Du vil ganske oppleve at deigen "faller" litt sammen under eltingen når du tilsetter smøret. Ikke fortvil, deigen blir fin igjen når den er ferdig eltet!
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter.
  • Del deigen i 20 like store deler à ca. 60 gram, trill til boller og legg i en smurt bakeform eller kle den med bakepapir. Har du ingen bakeform, bruk store smurte muffinsformer.
  • Dekk til og hev til deigemnene er dobbelt så store i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle briochene med sammenvispet egg og strø gjerne på perlesukker om du ønsker det.
  • Stek briochene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 - 30 minutter hvis du lager brioch i en bakeform. Steker du de i muffinsformer, er steketiden ca. 10 - 12 minutter. Avkjøles på en bakerist etter steking.

Notes

Tips!

Brioch smaker helt nydelig alene, pyntet med melisglasur eller slik de er sammen med et godt syltetøy!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top