Search
Close this search box.

Solskinnsboller

Oppskrift på solskinnsboller Solskinnsboller, også kalt solboller er boller med vaniljekrem i midten. I denne oppskriften har vi laget de som snurrer med rosiner i tillegg, men du kan gjerne lage de som runde boller hvis du heller ønsker det.   Solskinnsboller med hjemmelaget vaniljekrem? Du kan gjerne lage solskinnsbollene med hjemmelaget vaniljekrem, hvis du […]
Solskinnsboller med vaniljekrem og rosiner på et stekebrett.
porsjoner20

Ingredienser

FYLL

PENSLING

  • 1 stk egg

MELISGLASUR

  • melis, vann og noen dråper romessens

Fremgangsmåte

  • Start med å bløtlegge rosinene 30 minutter i en skål med vann, slik at de blir myke og gode å tygge på i hvetebaksten.
  • Ha de tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med vann, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og i 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til deigen og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60 x 30 cm. Klem vannet ut av rosinene og fordel de over leiven. Rull sammen fra langsiden og legg skjøten ned.
  • Skjær rullen i ca. 3 cm tykke skiver og legg på stekebrett med bakepapir. Etterhev snurrene tildekket 30 minutter. Lag en grop i midten og ha i vaniljekrem. Dekk til og etterhev videre til de er dobbelt så store i ca. 30 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over og undervarme.
  • Pensle solskinnsbollene med sammenvispet egg og sett de inn på midterste rille i ovnen. Stek de gylne og fine i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking. Pynt solskinnsbollene med melisglasur eller et dryss med melis innen servering.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil solskinnsbollene holde seg ferske og fine lenger.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top