Fastelavnsboller med vaniljekrem
Fylte fastelavnsboller Fastelavnsboller med vaniljekrem smaker ekstra godt, og har man tillegg på et tynt lag med rørte bær eller syltetøy under, blir de helt vidunderlige. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem som er vendt sammen med pisket krem. Fastelavnsboller kan også tilsettes bløtlagte rosiner eller hakket sjokolade for variasjon. Bruker du rosiner […]

porsjoner20
Ingredienser
- 1000 g hvetemel
- 180 g sukker
- 4 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 180 g romtemperert smør eller bakemargarin
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 5 dl kald melk eller vann
PISKET KREM
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
LETTLAGET VANILJEKREM
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Kakefyll med vaniljesmak
- 4 dl melk
- 1 ss sukker
Fremgangsmåte
- Start med å lage den lettlagede vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl den til senere bruk. Vaniljekremen kan gjerne lages dagen før den skal brukes. Da blir den stivere i konsistensen. det kan være en fordel når den skal vendes med pisket krem.
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Hvis du synes deig er for hard/tørr, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Ønsker du å ha i rosiner eller hakket sjokolade i deigen, elter du dette inn til sist. Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken
- Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle bollene med sammenvispet egg. Bollene stekes i ca. 10 - 13 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.
- Pisk opp kremfløten sammen med sukker til en ganske fast krem. Ta den avkjølte vaniljekremen ut av kjøleskapet og vend inn den piskede kremen.
- Når bollene er helt avkjølt, skjær av toppen på bollene. Ha vaniljekremen i en sprøytepose med en stjernetupp og sprøyt krem på bollene. Har du ikke en slik pose, kan du legge kremen på med en spiseskje. Dryss melis på bollene og servér!