Focaccia med surdeig
Focaccia med surdeig har en smak og konsistens, som virkelig setter en ekstra piff på tapasbordet eller pikniken. Focaccia-deigen er løs, og skal heve lenge for få frem den gode smaken. I denne oppskriften har vi brukt en bakeklar surdeig som kan kjøpes i butikken, men den kan fint erstattes med din egen surdeigskultur.
porsjoner10
Ingredienser
- 5 dl kaldt vann
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Surdeig av fullkornshvete
- 800 g hvetemel
- 1,5 ss raps- eller olivenolje
- 2 ts salt
Fremgangsmåte
- Ha vann og surdeig i en bakebolle og smuldre i gjæren. Tilsett hvetemel og elt sammen med en eltekrok på middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett saltet og elt i ytterligere 2 minutter. Deigen skal være løs, men ikke klissete.
- Dekk bollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter.
- Bruk en liten langpanne og smør den med olivenolje. Ha deigen over i langpannen, dekk til med plast eller et klede, og la den etterheve i ca. 60 minutter eller til den er dobbelt så stor.
- Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 240 grader med vanlig over- og undervarme.
- Ha på ønsket topping som du trykker lett ned i deigen og hell over olivenolje i en tynn stråle til slutt.
Senk temperaturen til 220 grader, og stek focacciabrødene i ca. 10 - 15 minutter, eller til de har fått fin farge. Avkjøl brødene på rist etter steking.