Search
Close this search box.

Blåbærsnurrer

Blåbærsnurrer er en av høstens delikatesser. I denne oppskriften lager vi snurrer med hjemmelaget blåbærfyll, men med denne søte gjærdeigen kan du lage knuter, boller, stenger eller hva du måtte ønske.
Blåbærsnurrer på tallerken
porsjoner25

Ingredienser

  • 75 g romtemperert smør (eller flytende margarin)
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 25 g Idun fersk gjær for søte deiger
  • 1 stk sammenvispet egg (til pensling)
  • høvlede mandler ( til pynt)

Blåbærfyll

  • 115 g friske (eller frosne blåbær)
  • 30 g sukker
  • 10 g maizena
  • 2 ss vann
  • 0,5 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel blåbærfyllet over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
  • Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.
  • Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø på med høvlede mandler.
  • Stek snurrene i ca. 10-13 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking.
  • Avkjøl snurrene på rist etter steking.

Blåbærfyll

  • Rør ut maizena med vann og sukker, tilsett deretter sitronsaften. Kok opp bærene i en lite kjele og rør inn maizena til det tykner.
  • Avkjøl noe, og fyllet er klart til bruk.

Tips og triks

• Ved bruk av varmluft, kan du steke 2 brett samtidig. Bytt eventuelt plass på brettene etter halve steketiden, slik at snurrene blir jevnt stekt.
• Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top