Glutenfrie grove muffins

Grove glutenfrie muffins toppet med solsikkefrø. Dette er ikke søte muffins, men glutenfrie rundstykker som er bakst i muffinsformer.
Glutenfrie grove muffins
porsjoner18

Ingredienser

  • 45 g gresskarfrø
  • 55 g hel bokhvete
  • 1 ss fiberhusk
  • 4 dl vann
  • 2 dl kesam
  • 50 g fersk gjær original
  • 50 g smør, romtemperert
  • 1 ss lys sirup (eller flytende honning)
  • 1 ts salt
  • 420 g glutenfri helmiks, grov
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • gresskarfrø og bokhvete til topping

Fremgangsmåte

  • Hakk gresskarfrøene til deigen og rist dem lett sammen med bokhveten i en stekepanne, og avkjøl.
  • Ha fiberhusk i en bakebolle, tilsett vann og Kesam, rør om og la det svelle i 10 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Smuldre gjæren i en annen bakebolle og legg i romtemperert smør i terninger. Tilsett resten av ingrediensene, og bland deigen sammen til en jevn masse. Deigen skal være litt klissete.
  • Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer og legg på stekebrett. Har du en aluminiumsform for muffins, setter du formene i her.
  • Pensle med sammenvispet egg og strø på panneristet frø.
  • Stekes på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter.
Skriv ut oppskriften

Flere glutenfrie oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Gode glutenfrie boller på en trefjøl.

Gode glutenfrie boller

Glutenfri fastelavnskrans med syltetøy og krem

Glutenfri fastelavnskrans

Grove vafler med gresk yoghurt og bær

Grove vafler (glutenfri)

Scroll to Top