Search
Close this search box.

Grove rundstykker

Oppskrift på grove rundstykker uten melk Grove rundstykker gir en god start på dagen og inneholder godt med mineraler og fiber som holder på metthetsfølelsen lenger. I denne oppskriften bruker vi kaldt vann, slik at deigen bruker litt lenger tid på å heve. Det er da man får frem den gode smaken i rundstykkene.
Grove rundstykker
porsjoner14

Ingredienser

TOPPING TIL RUNDSTYKKENE

  • Valgfritt topping som eks. sesamfrø, solsikkefrø, lettkokt havregryn eller gresskarkjerner.

Fremgangsmåte

  • Ha det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og rør inn smuldret gjær.
  • Vei opp de tørre ingrediensene og hell i bakebollen med væsken og sirupen (eller honning). Elt deigen smidig med en eltekrok i ca. 13 - 15 minutter. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
  • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del den opp i 14 like store deler á ca. 80 gram. Trill til rundstykker og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til med et rent kjøkkenhåndklede (gjerne med plast over kledet) og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Hvor lang tid deigen bruker på å heve, er litt avhengig av hvor varmt det er i rommet. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.
  • Spray rundstykkene med vann, og strø litt havregryn på toppen hvis du ønsker det. Stek rundstykkene i ca. 10 - 15 minutter. Setter du inn begge brettene samtidig, kan det være lurt å bytte plass på brettene når halve steketiden er gått. Da blir de jevnere stekt.

Notes

TIPS!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere bakst vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top