Grove rundstykker
Oppskrift på grove rundstykker uten melk Grove rundstykker gir en god start på dagen og inneholder godt med mineraler og fiber som holder på metthetsfølelsen lenger. I denne oppskriften bruker vi kaldt vann, slik at deigen bruker litt lenger tid på å heve. Det er da man får frem den gode smaken i rundstykkene.

porsjoner14
Ingredienser
- 3,5 dl kaldt vann
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 250 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grov
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 ss lys sirup eller honning
- 3 ss raps- eller solsikkeolje
TOPPING TIL RUNDSTYKKENE
- Valgfritt topping som eks. sesamfrø, solsikkefrø, lettkokt havregryn eller gresskarkjerner.
Fremgangsmåte
- Ha det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og rør inn smuldret gjær.
- Vei opp de tørre ingrediensene og hell i bakebollen med væsken og sirupen (eller honning). Elt deigen smidig med en eltekrok i ca. 13 - 15 minutter. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del den opp i 14 like store deler á ca. 80 gram. Trill til rundstykker og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til med et rent kjøkkenhåndklede (gjerne med plast over kledet) og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Hvor lang tid deigen bruker på å heve, er litt avhengig av hvor varmt det er i rommet. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Spray rundstykkene med vann, og strø litt havregryn på toppen hvis du ønsker det. Stek rundstykkene i ca. 10 - 15 minutter. Setter du inn begge brettene samtidig, kan det være lurt å bytte plass på brettene når halve steketiden er gått. Da blir de jevnere stekt.