Search
Close this search box.

Hjemmelagde bagels

Hjemmelagde bagels er ikke så vanskelig å lage som det ser ut til. Du vil blir overrasket hvor lett det er – brett opp ermene og sett i gang, for dette er gøy!
Påsmurte hjemmelagde bagels på en asjett.
porsjoner10

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Løs opp gjæren i det lunkne vannet.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett væsken og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 5 - 10 minutter til deigen er smidig. Dekk til med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter eller til den er dobbelt så stor.
  • Del deigen opp i 10 like store deler à ca. 130 gram og form til boller. Press ut et hull i midten av bollen med en melet finger, og snurr bollen rundt på fingeren slik at hullet blir større. Legg bagelsene på et stekebrett med bakepapir som er drysset med litt mel, dekk til og la de etterheve i ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Bagelsene skal nå kokes innen de stekes i ovnen. Kok opp vann i en kjele og legg i 2 ringer av gangen i kjelen, og kok de i 1 minutt på hver side. Legg på et rent kjøkkenhåndkle for å dryppe av etter koking.
  • Pensle med eggehvite og dryss på med valgfritt frø. Stek bagelsene ferdig midt i stekeovnen ved 180 grader i ca. 25 - 30 minutter.

Notes

Baketips!

Man kan også dampkoke bagels i ovnen, hvis du har en stekeovn med denne muligheten. Ved etterheving skal bagelsen ikke legges på et melet underlag.
Pensle med eggehvite etter heving, og strø på med valgfritt frø. Sett brettet på midterste rille i ovnen. Sett ovnen på 180 grader, dampkok bagelsene i 5 minutter og stek videre med vanlig over/undervarme i 25 -30 minutter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top