Hjemmelaget baguetter med surdeig

Hjemmelagde baguetter med surdeig smaker utrolig godt, enten med pålegg eller ved siden av en god suppe. Baguettene er fine, selv om de får en litt dyp farge. Med denne oppskriften kan du velge å lage 4 lange eller 8 korte baguetter.
Hjemmelaget baguetter i en kurv. Foto.
porsjoner8

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med en eltekrok på lav til middels hastighet i ca. 12 - 13 minutter. Elter du får hånd, må du beregne lenger eltetid inntil deigen er smidig.
  • Ha deigen over i en ren plastbolle, dekk til med plast og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 2 - 3 timer. Nå skal deigen få tid til å utvikle god smak og aroma. Du kan godt la deigen kaldheve i kjøleskapet, men da må den stå minst dobbelt så lenge. Når deigen står kjølig, tar heveprosessen lenger tid.
  • Velt deigen på en ren kjøkkenbenk og del den i 4 eller 8 like store deler. Du kan altså velg om du vil ha lange eller korte baguetter. Form til baguetter og legg på et stekebrett med bakepapir. De kan formes slik at de går på langsiden av brettene.
    Skjær fine snitt på skrå på toppen av baguettene med en skarp kniv eller et barberblad. Strø litt mel over og la de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 - 45 minutter, eller til de er dobbelt så store.
    Forvarm gjerne stekeovnen i mellomtiden til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek baguettene i ca. 15 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge.

Notes

Baketips!

Med å ha i litt av bakehjelpemiddelet Ferskere bakst, vil baguettene holde seg ferske og fine lenger. De kan selvsagt fryses ned etter at de er avkjølt og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top