Italiensk landbrød

Italiensk landbrød med surdeig og pekannøtter er et godt brød med en pikant smak. Dette italienske landbrødet lages med en fordeig slik at smak og aroma får utviklet seg over tid. Pekanøttene kan erstattes med andre nøtter eller droppes helt hvis man vil ha et brød uten nøtter.
Hjemmelaget italiensk landbrød på en trefjøl.
porsjoner2

Ingredienser

VIDERE:

Fremgangsmåte

 • FORDEIG
  Smuldre gjæren sammen med vann og surdeig i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemelet og bland til en deig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 60 minutter.
 • VIDERE
  Tilsett de øvrige ingrediensene foruten saltet. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 12 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Tilsett saltet og elt ytterligere i 2 minutter. Deigen skal være løs, men ikke klissete.
 • Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 60 - 90 minutter.
 • Velt deigen over på kjøkkenbenken og del den opp i to like store deler. Deigemnene skal nå formes til to brød uten at deigen knas for mye. Rull de formede brødene i mel og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
  Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader og sett inn en ildfast form med 1 liter vann i bunnen av ovnen. Vannet vil fordampe under steking og gi brødet en fin farge og sprø stekeskorpe.
 • Snitt toppen av brødene med en skarp kniv eller et barberblad. Sett brødene inn på midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 220 grader. Stek brødene i ca. 30 minutter og avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Ved å tilsette deigen bakehjelpemiddelet Ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top