Search
Close this search box.

Italienske biscotti

Italienske biscotti, eller Cantuccini som de også kalles for i Italia, er små tørre kaker med lang holdbarhet. Biscotti kan lages med forskjellige type nøtter, tørket frukt, sjokolade eller annet godt. I vår oppskrift smaksetter vi deigen med raspet appelsinskall, men her kan du også bruke raspet sitronskall.
Nystekte italienske biscotti med mandler.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
    Riv marsipanen i et rivjern og ha i en bakebolle med mel, sukker og frøene fra vaniljestangen.
  • Ha romtemperert smør i en annen bolle og rør inn eggene - ett av gangen til en jevn masse. Smak til med romessens til slutt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør det hele godt sammen. Ha i raspet skall fra en appelsin eller en sitron og grovhakket mandler. Rør lett sammen.
  • Ha deigen over på en ren kjøkkenbenk med mel på. Synes du deigen er litt klissete, kan du kna den sammen med litt av melet. Del deigen i to like store deler og form de til to "pølser" som du legger på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt avstand mellom de, da de eser litt ut under steking. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter til de er lett gylne i fargen.
  • Ta de ut av stekeovnen og la de avkjøle seg helt (de kan gjerne ligge til neste dag). Når de er helt avkjølt, skjærer du de i ca. 1 cm tykke skiver og legger på stekebrett med bakepapir - med snittflaten ned på stekebrettet. Stek de oppskårede biscottiene ved 160 grader i ca. 10 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.

Tips og triks

Biscotti oppbevares best i en lufttett kakeboks, og er også godt egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul
Pepperkake-latte

Pepperkake-latte

Mørdeigskaker med bringebær

Mørdeigskaker med bringebær

Hjemmelagde krumkaker med potetmel på et hvitt fat.

Krumkaker med potetmel

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top