Italienske biscotti
Italienske biscotti, eller Cantuccini som de også kalles for i Italia, er små tørre kaker med lang holdbarhet. Biscotti kan lages med forskjellige type nøtter, tørket frukt, sjokolade eller annet godt. I vår oppskrift smaksetter vi deigen med raspet appelsinskall, men her kan du også bruke raspet sitronskall.
Ingredienser
- 130 g revet ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
- 300 g hvetemel
- 275 g sukker
- 1 ts vaniljestang (kun frøene)
- 125 g smør
- 2 stk egg
- 1,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Romessens
- 125 g mandler
- 1 stk appelsin eller sitron (raspet skall)
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Riv marsipanen i et rivjern og ha i en bakebolle med mel, sukker og frøene fra vaniljestangen. - Ha romtemperert smør i en annen bolle og rør inn eggene - ett av gangen til en jevn masse. Smak til med romessens til slutt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør det hele godt sammen. Ha i raspet skall fra en appelsin eller en sitron og grovhakket mandler. Rør lett sammen.
- Ha deigen over på en ren kjøkkenbenk med mel på. Synes du deigen er litt klissete, kan du kna den sammen med litt av melet. Del deigen i to like store deler og form de til to "pølser" som du legger på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt avstand mellom de, da de eser litt ut under steking. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter til de er lett gylne i fargen.
- Ta de ut av stekeovnen og la de avkjøle seg helt (de kan gjerne ligge til neste dag). Når de er helt avkjølt, skjærer du de i ca. 1 cm tykke skiver og legger på stekebrett med bakepapir - med snittflaten ned på stekebrettet. Stek de oppskårede biscottiene ved 160 grader i ca. 10 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Biscotti oppbevares best i en lufttett kakeboks, og er også godt egnet til å fryses ned.