Trysilsnipper
Trysilsnipper, surmelksnipper, tjukksnipper eller rett og slett bare snipper - uansett lokalt navn er dette tykke og myke snipper som det ble lagd mye i gamledager og er kjempegode!

porsjoner60
Ingredienser
- 1000 g hvetemel
- 500 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2,5 g kardemomme
- 1,5 ss Idun Mors hjemmebakte - hornsalt
- 5 dl surmelk
- 250 g smeltet smør
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret av avkjøl det litt. Forvarm stekeovnen til 190 grader med vanlig over- og undervarme.
- Vei opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Tilsett smeltet og avkjølt smør, kefir og egg. Elt deigen godt sammen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
- Ha deigen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver deigemne, men en av gangen til den er ca. 1 - 2 cm tykk og skjær opp i avlange ruter og legg på stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt avstand mellom snippene, da de sveller ut under steking.
- Dryss litt kanel og sukker på toppen av snippene. Stek snippene på midterste i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen farge i kantene. Avkjøl snippene på en bakerist etter steking.