Kanelboller

Kanelboller er søte, luftige og gode. Hvetesnurrene kan fylles med du liker aller best, men disse er laget med det klassiske kanelfyllet de fleste vil like!
Kanelboller
porsjoner20

Ingredienser

  • 1000 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 260 g melis
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pose Idun tørrgjær for søte deiger
  • 5 dl kaldt vann eller melk
  • 200 g romtemperert smør/margarin (eller flytende margarin)
  • 1 stk sammenpisket egg til pensling

Kanelfyll med smør

  • 80 g romtemperert smør
  • 8 ss brun farin (eller vanlig sukker)
  • 2,5 ss kanel

Kanelfyll med marsipan

  • 400 g ODENSE Ekte marsipan, revet
  • 1,7 dl kaldt vann
  • 4 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen til den er smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter plast eller et klede.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 55 x 30 cm. Fordel hele flaten med kanelfyll med smør, eller kanelfyll med revet marsipan. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og hev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge over og under.
  • Pensle kanelbollene lett med sammenvispet egg med det samme de kommer ut fra ovnen.
  • Avkjøl kanelbollene på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Hveteboller med melisglasur, perfekte til burdagsferiringen

Boller med melis

Skoleboller med vaniljekrem på en asjett.

Skoleboller

Vaniljeboller med bringebær

Vaniljeboller med bringebær

Scroll to Top