Kanelboller
Kanelboller er søte, luftige og gode. Hvetesnurrene kan fylles med du liker aller best, men disse er laget med det klassiske kanelfyllet de fleste vil like!
porsjoner20
Ingredienser
- 1000 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 260 g melis
- 1 ts kardemomme
- 1 pose Idun tørrgjær for søte deiger
- 5 dl kaldt vann eller melk
- 200 g romtemperert smør/margarin (eller flytende margarin)
- 1 stk sammenpisket egg til pensling
Kanelfyll med smør
- 80 g romtemperert smør
- 8 ss brun farin (eller vanlig sukker)
- 2,5 ss kanel
Kanelfyll med marsipan
- 400 g ODENSE Ekte marsipan, revet
- 1,7 dl kaldt vann
- 4 ss kanel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
- Elt med deigen til den er smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.
- Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter plast eller et klede.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 55 x 30 cm. Fordel hele flaten med kanelfyll med smør, eller kanelfyll med revet marsipan. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og hev snurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge over og under.
- Pensle kanelbollene lett med sammenvispet egg med det samme de kommer ut fra ovnen.
- Avkjøl kanelbollene på rist etter steking.