Boller med melis

Oppskrift på boller med melis Boller med melis istedet for sukker smaker like godt som om de var laget med vanlig sukker. Du vet, noen ganger har man ikke sukker i kjøkkenskapet når bolletrangen melder seg. Da kan du selvsagt bruke melis! Pynt bollene med melisglasur og strø på kakepynt etter eget ønske.  
Hjemmelagde boller med melis, pyntet med glasur og kakepynt.
porsjoner25

Ingredienser

BOLLEDEIG MED MELIS

PENSLING AV BOLLENE

 • 1 stk egg
 • 3 ss melk
 • 1 knsp salt

Fremgangsmåte

 • Start med å ha alle ingredienser for bolledeigen i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
 • Elt med deigen sammen med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Dekk til bakebollen etter eltingen, og forhev bolledeigen tildekket i ca. 30 minutter.
 • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk, trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. For at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne til ca. 80 gram per bolle. Dekk til brettene og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store.
  Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
 • Bollen kan pensles rett før steking eller med det samme de kommer ut av ovnen mens de ennå er varme. Pensles de før steking, får de en mørk gyllen farge. Pensles de etter, får bollene en mer jevn farge.
  Stek bollene i ca. 10 - 13 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du velger å lager bollene. Avkjøl bollene på en bakerist etter steking.

Notes

TIPS!

Velger du å pensle bollene etter steking, pass på å gjøre dette rett etter at bollene kommer ut fra ovnen mens de ennå er varme. Vi bruker bittelitt salt i eggeblandingen vi pensler med, for da løser eggene seg mer opp og det blir lettere å pensle på bollene.
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger! Det er lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).

Pssst..

Denne oppskriften er den samme som står på emballasjen til Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær for søte deiger.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top