Kanelkake
Kanelkake med deilig glasur på toppen er en populær kake som er enkel å lage. Den er laget i langpanne og passer perfekt til å servere i barnebursdager, avslutninger eller i andre større lag. Oppskriften er uten egg.
porsjoner24
Ingredienser
- 125 g smør
- 1 liter kulturmelk
- 4 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 600 g sukker
- 800 g hvetemel
- 6 ts kanel
Sjokoladeglasur
- 75 g smeltet smør
- 350 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 1,5 ss bakekako
- 6 ss kaffe (kan erstattes med vann eller appelsinjuice)
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele, hell over i en bakebolle og avkjøl.
- Hell i melken og rør inn natron. Tilsett sukker, mel, kanel og bland dette i kjøkkenmaskin til det blir en jevn røre. Har du ingen kjøkkenmaskin, kan du røre godt sammen for hånd.
- Kle en langpanne på 30 er 30 x 40 cm (3,5 cm høy) og fordel røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ca. 35- 40 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.
Sjokoladeglasur
- Dette gjør du ved å smelte smøret i en kjele og røre inn siktet melis, vaniljesukker, kakao og kaffe eller appelsinjuice . Rør det hele sammen til en jevn sjokoladeglasur uten klumper.
- Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt. Hvis det er røre igjen på pinnen - stek kaken litt lenger. Avkjøl kaken noe etter steking.
- Mens kaken fremdeles er litt lunken, kan du stikke noen hull ned i toppen av kaken (ikke helt til bunn). Smør glasuren på den lune kaken, og glasuren vil da trekke ned i hullene. Dette gjør at kaken holder seg enda mer saftig.
- Pynt kanelkaken etter eget ønske, men strø på pynten innen sjokoladeglasuren stivner helt!
Tips og triks
Hvis du velger å bake kaken en dag eller to før den skal serveres, kan det være lurt å oppbevare den kjølig under plast.