Kanelsnurrer i bakeform
Verdens beste kanelsnurrer baker du selv! Kanelsnurrer i bakeform er praktisk å lage når det skal serveres til flere på en gang. Pynt snurrene med sjokoladekrem og mokkabønner – det smaker ekstra godt!
porsjoner10
Ingredienser
Bolledeig
- 150 g romtemperert smør (eller margarin/flytende margarin)
- 5 dl kaldt vann (melk)
- 1 ss Idun luftigere bakst (valgfritt)
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 50 g Idun fersk gjær for søte deiger
Kanelfyll med smør
- 80 g romtemperert smør
- 8 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
- 3 ss kanel
Smørkrem
- 200 g romtemperert smør
- 150 g melis
- 25 g bakekakao
- 1 ss sterk kaffe
- 20 g ekte rom med alkohol (eller noen dråper med romessens)
Annet
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
- 1 eske Mokkabønner
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
- Elt med deigen med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
- Hev deigen tildekket i ca. 30 minutter under plast.
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 30 cm. Fordel smør, sukker og kanelover hele leiven. Hakk mokkabønner (spar noen til pynt til slutt) med en kniv og strø på toppen av fyllet. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
- Skjær rullen i ca. 2 - 3 cm tykke skiver og legg i en smurt bakeform.
- Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag smørkremen ved å piske sammen alle ingrediensene. Ha kremen i en sprøytepose og legg kjølig inntil videre
- Pensle snurrene med sammenvispet egg.
- Stek snurrene i ca. 20 - 30 minutter. Avkjøle etter steking og ha på smørkremen rett før servering, og pynt med en mokkabønne.
Tips og triks
Ved å bruke Idun luftigere bakst i oppskriften, blir resultatet luftigere!