Kanelsnurrer uten melk og egg
Hvetebakst i hjerteform er hyggelig å servere. Denne er fylt med deilig vanilje og kanelfyll, men fyllet kan varieres etter egen smak.
porsjoner8
Ingredienser
Gjærdeig
- 550 g hvetemel
- 0,5 ss Idun luftigere bakst (valgfritt)
- 25 g Idun fersk gjær for søte deiger
- 1 ts bakepulver
- 130 g lys sirup
- 80 g margarin uten melk
- 2,25 dl kaldt vann
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Kanelfyll
- 50 g margarin uten melk
- 4 ss brun farin (eller vanlig sukker)
- 2 ss kanel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver.
- Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
- Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.
- Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!
Tips og triks
Ved bruk av Idun luftigere bakst, vil kanelsnurrene bli enda mer luftige!