Search
Close this search box.

Kanelsnurrer uten melk og egg

Hvetebakst i hjerteform er hyggelig å servere. Denne er fylt med deilig vanilje og kanelfyll, men fyllet kan varieres etter egen smak.
Nystekte kanelboller i bakefat med melisglasur
porsjoner8

Ingredienser

Gjærdeig

Kanelfyll

  • 50 g margarin uten melk
  • 4 ss brun farin (eller vanlig sukker)
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver.
  • Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.
  • Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!

Tips og triks

Ved bruk av Idun luftigere bakst, vil kanelsnurrene bli enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Nystekte laup på en trefjøl.

Laup fra trønderlag

Morsomme boller til halloween, formet som blodsprengte øyne

Halloween-boller

Klippekrans med Nugatti

Kanskje du også vil like?

Vannbakkels

Vannbakkels

Halloween-muffins med spindelvev

Halloween-muffins med spindelvev

Delfiakake rund

Rund delfiakake

Scroll to Top