Search
Close this search box.

Kanelsnurrer uten melk og egg

Hvetebakst i hjerteform er hyggelig å servere. Denne er fylt med deilig vanilje og kanelfyll, men fyllet kan varieres etter egen smak.
Nysteke kanelsnurrer uten melk og egg i en bakeform.
porsjoner8

Ingredienser

Gjærdeig

Kanelfyll

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver.
  • Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.
  • Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!

Tips og triks

Ved bruk av Idun luftigere bakst, vil kanelsnurrene bli enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften

Flere bolleoppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Nystekte rosinboller på et stekebrett.

Rosinboller

Nystekte glutenfrie kanelboller på en bakerist.

Glutenfrie kanelboller

Kanelsnurrer eller kanelboller med melisglasur

Kanelsnurrer eller kanelboller

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top