Kanelsnurrer uten melk og egg
Hvetebakst i hjerteform er hyggelig å servere. Denne er fylt med deilig vanilje og kanelfyll, men fyllet kan varieres etter egen smak.

porsjoner8
Ingredienser
Gjærdeig:
- 550 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - fersk gjær for søte deiger
- 1 ts bakepulver
- 130 g lys sirup
- 80 g margarin uten melk
- 2,25 dl kaldt vann
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Kanelfyll:
- 50 g margarin uten melk
- 4 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
- 2 ss kanel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
- Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.
- Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!