Knekkebrød med rødbeter

Knekkebrød med rødbeter smaker bedre enn hva det høres ut til! Rødbetene gir knekkebrødene en fantastisk flott farge, men setter ingen smak. Surdeig derimot, gir en større smaksopplevelse enn man får av knekkebrød laget uten. Denne oppskriften gir 3 stekebrett med sprøe og gode knekkebrød.
Knekkebrød med rødbeter
porsjoner36

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rist valnøttene på en stekeplate med bakepapir i ovnen på 225 grader i 5 -8 minutter. Vend gjerne litt på de underveis slik at de blir gylne rundt hele. La nøttene bli kalde og deretter finhakk de.
  • Skrell og riv rødbetene på er rivjern, men vær forsiktig da de farger lett. Bruk gjerne plasthansker slik at det ikke farger av på fingrene. Legg rødbetene på tørkepapir og klem bort litt av saften.
  • Smuldre den ferske gjæren i en bakebolle, og bland sammen med alle øvrige ingrediensene foruten Chevreosten og valnøttene. Bland sammen i kjøkkenmaskin på langsom hastighet i 3 minutter. Man kan også blande godt sammen for hånd om du ikke haren kjøkkenmaskin.
  • Tilsett valnøttene og smuldret Chevreost, og bland de forsiktig i deigen. Det skal være litt klumper av osten i deigen.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen den stå i romtemperatur i 60 minutter. Du kan også velge å sette deigen i kjøleskapet til dagen etter, hvis du ikke vil vente med å bake ut knekkebrødene.
  • Kjevle deigen tynt til 1-2 millimeter og prikk med en gaffel. Del deigen med enten en pizzaskjærer eller kniv til ønsket størrelse på knekkebrødene innen de stekes. Det er da lettere å knekke de fra hverandre etter steking.
  • Sett ovnen på 225 grader med vanlig over/undervarme. Stek knekkebrødene i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en fin farge og er harde.

Notes

TIPS!

Hvis du har latt deigen stå i kjøleskapet over natten, bør deigen romtempereres i ca. 30 minutter innen til tilberedes og stekes. Knekkebrødene bør oppbevares i en boks.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top