Search
Close this search box.

Langtidshevet surdeigsbrød

Et langtidshevet surdeigsbrød får tid til å utvikle en god aroma, med en litt syrlig smak av surdeig. Brødet får i tillegg store fine porer som er karakteristisk for et slikt brød. Har du ikke tid til å langtidsheve brødet, kan du bake brødet samme dag.
Nystekt langtidshevet surdeigsbrød.
porsjoner2

Ingredienser

Fremgangsmåte

 • DAG 1
  Ha melet i en bakebolle og smuldre i den ferske gjæren. Ha i surdeig og vann, og elt deigen sammen på lav hastighet i ca. 10 - 12 minutter. Tilsett saltet og elt videre 8 minutter på middels hastighet. Skrap deigen (som er klissete) over i en oljet plastbolle.
  Dekk til med plast og la deigen stå i romtemperatur i 60 minutter.
 • Brett deigen et par ganger mens den ligger i bollen, og la den stå ytterligere 30 minutter før du setter den i kjøleskapet over natten.
  (Dersom du ikke vil vente til dagen etter, kan du la deigen stå i 60 nye minutter i romtemperatur før du former brødene og legger de på stekebrett. Dekk brødene til og etterhev dem ytterlig i 40 minutter før de stekes.)
 • DAG 2
  Ta ut bollen fra kjøleskapet og la den stå i 60 minutter i romtemperatur.
 • Skrap deigen forsiktig ut av bollen og over på en melet benk hvor du deler deigen i to emner. Tvinn til forsiktig til to brød og legg på et stekebrett med bakepapir. Dryss gjerne litt mel på brødene om du ønsker det. Dekk til brødene med et kjøkkenhåndklede og la de etterheve i ca. 30 minutter.
 • Forvarm ovnen til 275 grader, og sett gjerne en liten skål med vann nederst i ovnen for å skape litt damp (dette gir god skorpe på brødene). Sett inn brødene på midterste rille og senk varmen til 225 grader etter 5 minutter. Stek brødene tilsammen i ca. 20 - 25 minutter eller til de har fått en pen gyllen farge.
  Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Brøde smaker aller best samme dag de er baket, men bruker du litt av bakehjelpemiddelet som heter Ferskere Bakst, vil brødene holde seg ferskere lenger.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top