Muffins med havregryn
Muffins med havregryn smak godt og er kanskje litt sunnere en andre muffins. Dette er en oppskrift på grove muffins bakt med både sammalt hvete og havremel.
porsjoner15
Ingredienser
- 130 g hvermel
- 130 g hvetemel
- 65 g sammalt hvete, fin
- 125 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 0,5 ts salt
- 1 ts kanel
- 2,2 dl melk
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 170 g smeltet margarin
- 2 stk mellomstore romtempererte egg
Fremgangsmåte
- Smelt margarinen i en kasserolle og sett til siden. Hell i melk og essen, og avkjøl. Rør inn sammenvispet egg. Forvarm stekeovnen til 190 grader med vanlig over- og undervarme.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og rør inn væsken med en sleiv til røra er jevn.
- Fordel røra i 15 stk. mellomstore muffinsformer.
- Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 – 20 minutter. Sjekk gjerne om muffinsene er ferdig stekt ved å stikke en kakepinne i midten av en muffins. Er pinnen fri for røre når den trekkes ut, er muffinsene ferdig stekt.
Tips og triks
Innen du steker muffinsene, kan du gjerne strø litt lettkokte havregryn på toppen.