Müslibrød

Et halvgrovt müslibrød med havregryn og smakfulle kjerner og frø. I denne oppskriften bruker vi en liten mengde gjær og kaldt vann, slik at deigen kan stå å heve opp til 4 timer. Den lange hevetiden gir et særdeles smakfullt brød med en god aroma.
Muslibrød oppskåret o skiver.
porsjoner2

Ingredienser

  • 7,5 dl kaldt vann
  • 12,5 g Idun Fersk Gjær Original
  • 700 g hvetemel
  • 100 g rugmel (fin)
  • 100 g sammalt hvetemel (fin)
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g gresskarkjerner
  • 20 g sesamfrø
  • 20 g linfrø
  • 2,5 ss salt

Fremgangsmåte

  • Start med å ha 7 dl av det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp gjær.
    Ha i alle frøene og la de svelle 20 minutter i vannet. Hvis frøene ikke får svelle, blir de harde å tygge på i brødet.
  • Ha i resten av ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Ha i resten av vannet gradvis mens deigen eltes i ytterlig i ca. 7 – 8 minutter til deigen er smidig, blank og slipper bakebollen.
    Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 4 timer.
  • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Form til brød og rull deigemnene i solsikkebrød og legg over i to smurte brødformer på ca. 1,75 liter. Har du ikke brødformer, kan du legge brødene på et stekebrett med bakepapir.
    Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 minutter.
    Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek brødene på midterste rille i ca. 35 – 40 minutter. Ta brødene ut av brødformene og avkjøl på rist etter steking for at brødene ikke skal bli fuktige under og på sidene.

Tips og triks

Brødene er godt egnet til å fryses ned. Så raskt brødet er avkjølt, pakkes det ned i frysepose og legges i fryseren. Du kan gjerne skjære brødet opp i skiver innen det fryses ned. Brødskiver kan da lett tas ut etter behov og de tiner mye raskere enn et helt brød.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Helkornbrød

Helkornbrød

Eltefrie halvgrove rundstykker

Eltefrie halvgrove rundstykker

Oppskåret lavkarbobrød uten gjær på en trefjøl.

Kornbrød

Scroll to Top