Müslibrød
Et halvgrovt müslibrød med havregryn og smakfulle kjerner og frø. I denne oppskriften bruker vi en liten mengde gjær og kaldt vann, slik at deigen kan stå å heve opp til 4 timer. Den lange hevetiden gir et særdeles smakfullt brød med en god aroma.
porsjoner2
Ingredienser
- 7,5 dl kaldt vann
- 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
- 700 g hvetemel
- 100 g rugmel, fin
- 100 g sammalt hvete, fin
- 100 g lettkokte havregryn
- 30 g solsikkekjerner
- 30 g gresskarkjerner
- 20 g sesamfrø
- 20 g linfrø
- 2,5 ss salt
Fremgangsmåte
- Start med å ha 7 dl av det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp gjær.Ha i alle frøene og la de svelle 20 minutter i vannet. Hvis frøene ikke får svelle, blir de harde å tygge på i brødet.
- Ha i resten av ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Ha i resten av vannet gradvis mens deigen eltes i ytterlig i ca. 7 – 8 minutter til deigen er smidig, blank og slipper bakebollen.Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 4 timer.
- Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Form til brød og rull deigemnene i solsikkebrød og legg over i to smurte brødformer på ca. 1,75 liter. Har du ikke brødformer, kan du legge brødene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek brødene på midterste rille i ca. 35 – 40 minutter. Ta brødene ut av brødformene og avkjøl på rist etter steking for at brødene ikke skal bli fuktige under og på sidene.