Search
Close this search box.

Müslibrød

Et halvgrovt müslibrød med havregryn og smakfulle kjerner og frø. I denne oppskriften bruker vi en liten mengde gjær og kaldt vann, slik at deigen kan stå å heve opp til 4 timer. Den lange hevetiden gir et særdeles smakfullt brød med en god aroma.
Muslibrød oppskåret o skiver.
porsjoner2

Ingredienser

  • 7,5 dl kaldt vann
  • 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
  • 700 g hvetemel
  • 100 g rugmel, fin
  • 100 g sammalt hvete, fin
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g gresskarkjerner
  • 20 g sesamfrø
  • 20 g linfrø
  • 2,5 ss salt

Fremgangsmåte

  • Start med å ha 7 dl av det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp gjær.
    Ha i alle frøene og la de svelle 20 minutter i vannet. Hvis frøene ikke får svelle, blir de harde å tygge på i brødet.
  • Ha i resten av ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Ha i resten av vannet gradvis mens deigen eltes i ytterlig i ca. 7 – 8 minutter til deigen er smidig, blank og slipper bakebollen.
    Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 4 timer.
  • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Form til brød og rull deigemnene i solsikkebrød og legg over i to smurte brødformer på ca. 1,75 liter. Har du ikke brødformer, kan du legge brødene på et stekebrett med bakepapir.
    Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 minutter.
    Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek brødene på midterste rille i ca. 35 – 40 minutter. Ta brødene ut av brødformene og avkjøl på rist etter steking for at brødene ikke skal bli fuktige under og på sidene.

Tips og triks

Fryse brød?

Brødene er godt egnet til å fryses ned. Så raskt brødet er avkjølt, pakkes det ned i frysepose og legges i fryseren. Du kan gjerne skjære brødet opp i skiver innen det fryses ned. Brødskiver kan da lett tas ut etter behov og de tiner mye raskere enn et helt brød.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top