Search
Close this search box.

Oreodessert

Oreo er en populær kjeks, som kan brukes til mange desserter og kaker. Her har vi laget en oppskrift på oreodessert med sjokolademoussé — denne er himmelsk god! 😍
Oreodessert
porsjoner12

Ingredienser

Oreobunn

  • 350 g Oreokjeks
  • 100 g smør

Ostekrem

  • 300 g Naturell kremost (Romtemperert)
  • 150 g melis
  • 3 dl kremfløte

Sjokolademousse

  • 5 stk romtempererte eggeplommer (mellomstore)
  • 200 g ODENSE Mørk bakesjokolade
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
  • Kjør kjeksen til en fin masse i en kjøkkenmaskin og bland inn det smeltede smøret. Fordel massen i bunnen i dessert glassene eller i en 24 cm kakeform.
  • Ha melis og romtemperert kremost i en bolle og visp det sammen til det får en kremet konsistens. Pisk fløten til en stiv krem og bland dette sammen med kremost- og melisblandingen. Fordel 2/3 deler av kremen over kjeksen og sett glassene/kakeformen i kjøleskapet (resten spares til topping).

Sjokolademousse

  • Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner).
  • Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører.
  • Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott.
  • Fordel blandingen med sjokolademoussé forsiktig over ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademousseen har stivnet ca. 2 timer.
  • Innen servering, topp til slutt med resten av kremost-kremen og pynt med hakket Oreokjeks og jordbær.

Tips og triks

Ønsker du å lage en ”julevariant” tilsetter du litt kanel, nellik og ingefær i bunnen - da får kaken en krydret smak av jul.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top