Oreodessert
Oreo er en populær kjeks, som kan brukes til mange desserter og kaker. Her har vi laget en oppskrift på oreodessert med sjokolademoussé — denne er himmelsk god! 😍
![Oreo dessert i glass](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2018/04/Oreo-dessert-i-glass-1024x640.jpg)
porsjoner12
Ingredienser
OREOBUNN
- 350 g Oreokjeks
- 100 g smør
OSTEKREM
- 300 g Philadelphia Original /naturell kremost (romtemperert)
- 150 g melis
- 3 dl kremfløte
SJOKOLADEMOUSSE
- 5 stk romtempererte eggeplommer, mellomstore
- 200 g ODENSE Mørk bakesjokolade
- 2,5 dl kremfløte
- 2 ss melis
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
- Kjør kjeksen til en fin masse i en kjøkkenmaskin og bland inn det smeltede smøret. Fordel massen i bunnen i dessert glassene eller i en 24 cm kakeform.
- Ha melis og romtemperert kremost i en bolle og visp det sammen til det får en kremet konsistens. Pisk fløten til en stiv krem og bland dette sammen med kremost- og melisblandingen. Fordel 2/3 deler av kremen over kjeksen og sett glassene/kakeformen i kjøleskapet (resten spares til topping).
- SJOKOLDEMOUSSE Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner).
- Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører.
- Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott.
- Fordel blandingen med sjokolademoussé forsiktig over ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademousseen har stivnet ca. 2 timer.
- Innen servering, topp til slutt med resten av kremost-kremen og pynt med hakket Oreokjeks og jordbær.