Pavlova med jordbær og is
Pavlova med jordbær og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, friske bær og deilig jordbærsaus!
Ingredienser
Marengs:
- 4 stk eggehviter
- 1 klype salt
- 225 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 1 ss maizena
- 1 ts sitronjuice (eller 0,5 ts eddik)
Topping og pynt:
- 1 boks vaniljeis eller jordbæris
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv bringebær
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig.Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.
- Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.
- Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.
- Legg på serveringsfat og topp med iskuler, jordbær delt i to eller fire, bringebær og jordbærsaus. Server med det samme.