Search
Close this search box.

Pavlova med jordbær og is

Pavlova med jordbær og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, friske bær og deilig jordbærsaus!  
Pavlova med jordbær og is

Ingredienser

Marengs:

Topping og pynt:

  • 1 boks vaniljeis eller jordbæris
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv bringebær

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.
  • Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.
  • Legg på serveringsfat og topp med iskuler, jordbær delt i to eller fire, bringebær og jordbærsaus. Server med det samme.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter på Pavlova

  • Alle
  • Pavlova og marengs
Alle
  • Alle
  • Pavlova og marengs
Pavlova med multekrem

Pavlova med multekrem

Verdens beste kake på et rektangulært fat.

Verdens beste

Pavlovakrans

Pavlovakrans

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top