Search
Close this search box.

Italiensk marengs

Italiensk marengs er pisket sammen med varm sukkerlake og gir en sterk marengs som holder fasongen godt. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter. Denne marengsen tåler å fryses ned til senere bruk.
Italiensk marengs
porsjoner10

Ingredienser

Marengs:

  • 300 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 50 g sukker
  • 240 g eggehvite

Fremgangsmåte

  • Bland sukkeret sammen med vannet i en kjele og kok opp til 116 grader. Bruk et termometer, gjerne et sukkertermometer som angir gradene. Man bør helst ikke røre i sukkerlaken mens den koker, for da massen kan sukre seg.
  • Mens laken kokes opp, piskes eggehvitene opp sammen med den andre delen sukker. Begynn på laveste hastighet og pisk i 30 sekunder og pisk videre i ca. 1 minutt på høyeste hastighet eller til massen er halvstiv.
  • Når sukkerlaken er varm nok, helles den i eggemassen. Pass på å helle langs kanten av bollen slik at sukkermassen ikke henger igjen på pisken.
  • Når alt av sukkerlaken er i massen pisker man videre på lav hastighet til marengsen er avkjølt, ca. 10 - 15 minutter. Ønsker du å tilsette marengsen farge eller smak, tilsetter du dette til sist.
  • Massen er nå klar til bruk, enten som en ingrediens i en kake eller stekes på brett ved 150 grader i ca. 15 - 20 minutter, men dette er litt avhengig av hvor store marengsene er.

Tips og triks

Italiensk marengsmasse kan fryses ved å legge den i en tett pose, eller den kan lages dagen i forveien og da oppbevares i kjøleskapet med plastfolie over.
Skriv ut oppskriften

Flere marengsoppskrifter

  • Alle
  • Pavlova og marengs
Alle
  • Alle
  • Pavlova og marengs
Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemon curd

Spøkelsesmarengs

Spøkelsesmarengs

Pavlova med sjokolade og nougat

Pavlova med sjokolade og nougat

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top