Pavlova
Pavlova er en enkel kake å lage med få ingredienser, men er en kake de fleste liker å spise og kan lages til de aller fleste anledninger. Her har du grunnoppskriften på en klassisk pavlova med pisket krem og friske bær.
porsjoner9
Ingredienser
Marengs
- 4 stk eggehviter
- 1 klype salt
- 225 g sukker
- 1 ts Idun Mors Hjemmebakte Vanileessens
- 1 ss maizena
- 1 ts sitronjuice / evt 0,5 ts eddik
Krem
- 3 dl kremfløte
- 2,5 ts sukker
Pynt
- 1 kurv jordbær (kuttet i skiver)
- 1 kurv blåbær
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall. Pisk helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/ eller eddik.
- Røde, hvite og blåpikekyss lager man ved å ha en småtaggete tipp i en sprøytepose av plast. Ha litt blå konditorfarge på en grillpinne og lag to striper på innsiden av posen, og på hver sin side. Ta en ny pinne og lag røde striper mellom de to på. Ha fire spiseskjeer med marengs i posen.
- Sprøyt pikekyss på stekeplaten rundt marengsen, og ha så god avstand som mulig fra marengsen, siden den vil bli større under steking.
- Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl.
- Pisk krem av kremfløte og sukker. Legg marengsen på et fint fat og topp med kremen. Ha på jordbær, blåbær og pikekyss, og server.