Search
Close this search box.

Peppernøtter

Peppernøtter er små tørre og harde kaker med smak av krydder som ofte blir bakt til jul. I denne oppskriften bruker vi kun natron som hevemiddel, og vi benytter tre slag med krydder som gir en god smak på peppernøttene.
Nystekte peppernøtter på en rød juleduk.

Ingredienser

  • 250 g lys eller mørk sirup
  • 500 g sukker
  • 60 g smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts malt pepper
  • 0,5 ts malt anis
  • 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 500 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte sammen sirup, sukker, smør og fløte i en kjele uten at det koker. Ta kjelen av platen, ha innholdet over i en bakebolle og avkjøl.
  • Løs opp natron i et par spiseskjeer av fløten og ha bakebollen sammen med den avkjølte blandingen. Sikt deretter i hvetemel sammen med pepper og anis. Bland sammen til en deig.
  • Trill deigen til pølser og del den opp i like store biter (omtrent på størrelse med en hasselnøtt). Trill til kuler og legg på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt mellomrom mellom kulene, da de eser litt ut under steking. For å være helt sikker på at de ikke eser sammen under steking, kan det være lurt å prøvesteke et par rader i første omgang, slik at du sikrer deg at de ikke eser sammen under stekingen.
  • Stek peppernøttene på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Steketiden på peppernøttene, er litt avhengig av hvor store du lager de, så følg med under stekingen.

Tips og triks

Du kan velge mellom å bruke en lys eller en mørk sirup. Ved bruk av mørk sirup blir peppernøttene mørkere og får en litt mer kraftig smak.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul
Smørkranser på en juletallerken.

Smørkranser

Sarah Barnhardt i langpanne på en marmorplate.

Sarah Bernhardt i langpanne

Krydderkake oppskåret i skiver på en hvit asjett.

Kryderkake med sjokolade

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top