Search
Close this search box.

Peppernøtter

Peppernøtter er små tørre og harde kaker med smak av krydder som ofte blir bakt til jul. I denne oppskriften bruker vi kun natron som hevemiddel, og vi benytter tre slag med krydder som gir en god smak på peppernøttene.
Peppernøtter

Ingredienser

  • 250 g lys eller mørk sirup
  • 500 g sukker
  • 60 g smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 ts malt pepper
  • 0,5 ts malt anis
  • 0,5 ts Idun natron
  • 500 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte sammen sirup, sukker, smør og fløte i en kjele uten at det koker. Ta kjelen av platen, ha innholdet over i en bakebolle og avkjøl.
  • Løs opp natron i et par spiseskjeer av fløten og ha bakebollen sammen med den avkjølte blandingen. Sikt deretter i hvetemel sammen med pepper og anis. Bland sammen til en deig.
  • Trill deigen til pølser og del den opp i like store biter (omtrent på størrelse med en hasselnøtt). Trill til kuler og legg på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt mellomrom mellom kulene, da de eser litt ut under steking. For å være helt sikker på at de ikke eser sammen under steking, kan det være lurt å prøvesteke et par rader i første omgang, slik at du sikrer deg at de ikke eser sammen under stekingen.
  • Stek peppernøttene på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Steketiden på peppernøttene, er litt avhengig av hvor store du lager de, så følg med under stekingen.

Tips og triks

Du kan velge mellom å bruke en lys eller en mørk sirup. Ved bruk av mørk sirup blir peppernøttene mørkere og får en litt mer kraftig smak.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul

Moussekake med marsipanbunn

Trysilsnipper på en bakrist.

Trysilsnipper

gule bomber med hasselnøtter

Gule bomber med hasselnøtter

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top