Search
Close this search box.

Pitabrød med surdeig

Pitabrød med surdeig gir en ekstra god smak og aroma på brødene. Opphavene til pitabrød skal være fra Syria, men benyttes i tradisjonell matlaging i flere land. I Norge brukes gjerne pitabrød med kebab, falaffel og gjerne i skolematen til barn og unge.
Pitabrød med surdeig og godt fyll.
porsjoner18

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha melet i en bakebolle og ha i smuldret gjær sammen med surdeig og vann. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og deretter 5 minutter på middels hastighet. Tilsett saltet og elt videre på middels hastighet i 3 minutter.
  • Dekk til bakebollen med plast og la den forheve i ca. 45 minutter.
    Forvarm i mellomtiden ovnen til 275 grader og sett en ren stekeplate uten papir i ovnen, da denne også skal forvarmes.
  • Del deigen i ca. 18 like store deler av ca. 80 gram. Form deigemnene runde og legg de under et kjøkkenhåndklede. La de hvile i ca. 20 minutter.
  • Kjevle deigemnene til runde brød, så store du ønsker dem. Legg 3 - 4 stk på hvert bakepapir. Ta den varme platen ut, legg over bakepapiret med de runde ustekte pitabrødene og sett de tilbake i ovnen på midterste rille. Stek pitabrødene i ca. 4 - 5 minutter. Fortsett slik til alle brødene er stekt. Avkjøl pitabrødene på en rist med et kjøkkenhåndklede over og under. På den måten forblir den varme dampen i brødene og de holder seg myke.

Notes

TIPS!

Pitabrødene smaker beste samme dag de er stekt, men de kan også fryses ned med det samme de er avkjølt og tas opp etter behov.
Hvis ovnen din ikke går opp til 275 grader, stek de på 250 grader i ca. 8 - 10 minutter i stedet.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top