Search
Close this search box.

Rundstykker med surdeig

Rundstykker med surdeig smaker godt og passer ypperlig å servere til frokostbordet. De kan også serveres som tilbehør ved siden av middag eller som lunsjmat på jobb eller skole. Denne oppskriften er langtidshevet, og gjør at deigen får utviklet aroma og smak som gir kjempegode rundstykker med en litt syrlig smak.
Rundstykker med surdeig
porsjoner24

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakemaskin og hell i vann og surdeig. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 minutter på lav/middels hastighet. Juster deigen med litt vann om den virker for tørr.
  • Legg deigen i en mindre bolle, dekk til med plast og sett deigen til kaldheving i kjøleskapet til dagen etter i ca. 12 - 14 timer.
  • Ta deigen ut av kjøleskapet og del den opp i ca. 24 like store deigemner. Rull emnene til lange tynne pølser og tvinn en og en rundt hånden og slå knute på de. Som man gjør med kanelknuter. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.
  • Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Spray gjerne rundstykkene med vann og dryss litt kli på toppen før de går inn i ovnen. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter til de har fått en gyllen og fin farge, og avkjøl rundstykkene på rist etter steking.

Tips og triks

BAKETIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil du få et enda luftigere bakeresultat.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top