Saftig focaccia
Hjemmelaget og saftig focaccia, som smaker supergodt til tapas, supper, salater eller bare som snack med god vin i godt selskap!
porsjoner4
Ingredienser
DEIG
- 150 g Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete
- 25 g fersk gjær original
- 5 dl kaldt vann
- 800 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 20 g olivenolje
TOPPING
- Cherrytomater, rosmarin og litt flaksalt.
Fremgangsmåte
- Rør sammen bakeklar surdeig med vann og smuldret gjær i en bakebolle. Tilsett hvetemelet og elt deigen sammen med eltekrok i 10 minutter på lav/middels hastighet eller ca. 15 - 20 minutter for hånd. Tilsett saltet mot slutten av eltingen. Deigen skal være litt løs, så ikke fortvil!
- Form deigen sammen og legg i en smurt bakebolle, dekk med plast og la deigen heve i minst 2 timer.
- Del deigen i 4 like store deler. Legg deigemnene på et stekebrett med bakepapir og kna/trykk ut til passende lengder for hånd. Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Legg på cherrytomater og rosmarin på toppen av brødene. Tomatene klemmes litt forsiktig ned i deigen. Hell gjerne over litt olivenolje over i en tynn stråle.
- Sett brettet på den midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek focacciane i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.