Search
Close this search box.

Saftig focaccia

Hjemmelaget og saftig focaccia, som smaker supergodt til tapas, supper, salater eller bare som snack med god vin i godt selskap!
Oppskåret saftig focaccia med cherrytomater på en trefjøl.
porsjoner4

Ingredienser

DEIG

  • 150 g Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete
  • 25 g fersk gjær original
  • 5 dl kaldt vann
  • 800 g hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 20 g olivenolje

TOPPING

  • Cherrytomater, rosmarin og litt flaksalt.

Fremgangsmåte

  • Rør sammen bakeklar surdeig med vann og smuldret gjær i en bakebolle. Tilsett hvetemelet og elt deigen sammen med eltekrok i 10 minutter på lav/middels hastighet eller ca. 15 - 20 minutter for hånd. Tilsett saltet mot slutten av eltingen. Deigen skal være litt løs, så ikke fortvil!
  • Form deigen sammen og legg i en smurt bakebolle, dekk med plast og la deigen heve i minst 2 timer.
  • Del deigen i 4 like store deler. Legg deigemnene på et stekebrett med bakepapir og kna/trykk ut til passende lengder for hånd. Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
  • Legg på cherrytomater og rosmarin på toppen av brødene. Tomatene klemmes litt forsiktig ned i deigen. Hell gjerne over litt olivenolje over i en tynn stråle.
  • Sett brettet på den midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek focacciane i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge.
    Avkjøl på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top