Sitron og valmuekake

Dette er en saftig kake med frisk smak av sitron. Valmuefrøene gir ikke all verden med smak, men de popper lett i munnen når man tygger på dem og gir en morsom snittflate. Perfekt å servere til sommerfesten, påsken eller kakebordet! 🍰 🍋
OBS! Det er viktig å bruke økologiske sitroner i oppskriften. For da er det lettere å få en frisk sitronsmak uten en besk ettersmak.
Sitron- og valmuekake

Ingredienser

Kakebunn

  • 180 g romtemperert smør
  • 250 g sukker
  • 3 stk store egg
  • 2 stk finrevet skall fra økologiske sitroner (kun det gule fra skallet)
  • 2 ss valmuefrø
  • 380 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Natron
  • 1 ts vaniljesukker (eller Idun Vaniljeessens)
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • ½ dl sitronjuice (fra ca. 1 sitron)

Krem

  • 300 g kremost (naturell)
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 80 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss ferskpresset sitronjuice

Lake til dynking

  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 1 stk juice fra sitron

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Forvarm ovnen til 180 graderover- og undervarme, og smør en springform på 20-24 cm.
  • Pisk smør og sukker til en lys og luftig krem. Pisk inn ett egg av gangen, skrap ned sidene av bollen mellom hvert egg. Pisk sitronskall og valmuefrø i røren. Rør de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Sikt i ⅓ av det tørre i røren. Vend inn i røren med en slikkepott. Vend inn ⅓ av yoghurten, og fortsett vekselvis med det tørre og yoghurt til alle ingrediensene er godt blandet. Vend til slutt inn sitronjuicen.
  • Hell røren i formen, og stek midt i ovnen i ca. 40 minutter. Steketiden varierer etter hvilken type form og stekeovn du har.
    Test med en stekepinne midt i en av kaken mot slutten av steketiden. Hvis det sitter røre på pinnen, må den steke litt til. Når den kommer tørr ut, eller med litt fuktige smuler på, er den ferdig. 
    Avkjøl i formen.

Krem

  • Ha kremost, vaniljeessens, sitronskall, melis og kremfløte i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Akkurat nok til at kremen blir ganske fast. Rør til slutt inn sitronjuice.

Dynking

  • Kok opp vann og sukker, og la stå på medium varme til sukkeret har smeltet. Avkjøl til romtemperatur og rør til slutt inn sitronjuice.
  • Del kakebunnen i to og ha en bunn over på et fint kakefat. Pensle bunnen med 1-2 ss sitronlake. Legg bunnen på kakefatet med den dynkede siden ned. Dynk siden som vender opp med lake, og ha et 1 cm lag med kremostfrosting på bunnen. Legg på neste bunn, og gjenta med lake og krem.
    Pass på at bunnene legges rett oppå hverandre så kaken blir rett. Ha gjernekrem på sidene av kaken.
  • Her har vi pyntet med krem sprøytet som småblomster, med lemoncurd i midten av hver blomst.
    Se oppskrift på Lemon Curd her

Servering

  • Sett kaken i romtemperatur i minst 30 minutter før servering.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Bakt ostekake med lemoncurd og marengs

Bakt ostekake med lemoncurd og marengs

Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemon curd

Sitronmuffins

Sitronmuffins

Scroll to Top