Search
Close this search box.

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en herlig dessert å få servert etter et godt måltid med sin deilige smak av ekte sjokolade som flyter i midten av kaken. Fondanten bør selvsagt serveres mens den er lun og smaker ekstra god med noe ved siden av.
Sjokoladefondant med blåbær på en tallerken.
porsjoner6

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 150 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 85 g hvetemel
  • 4 stk egg

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Hakk sjokololaden i små biter.
  • Smelt smøret i en lite kjele på lav varme. Når smøret er smeltet, ha i hakket sjokolade og sukker og rør om til alt er smeltet sammen (fremdeles på lav varme). Rør inn hvetemel og deretter eggene - ett av gangen under omrøring.
  • Fyll smurte faste mellomstore muffinsformer (ca. 3/4 fulle) eller andre egnede former med sjokolademassen. Stek sjokoladefondantene midt i ovnen i ca. 8 - 10 minutter. Deigen skal være stivnet utenpå, men fortsatt være flytende inni.
  • Velt sjokoladefondantene ut av formene med det samme de kommer ut fra stekeovnen, på små asjetter. Server sjokoladefondantene med frisk bær og gjerne en godvaniljeis eller pisket krem.

Notes

TIPS!

Husk at stekeovner er forskjellige. For best mulig resultat, kan du teste steketiden med en fondant til å starte med. På den måtet sikrer du deg at sjokoladefondantene blir flytende i midten.
Røra kan også klargjøres i god tid innen du skal steke de. Oppbevar røra i kjøleskapet inntil ca. 1 time før de skal stekes. Ta ut røra og la den romtempereres før bruk.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top