Sjokoladefondant
Oppskrift på hjemmelaget sjokoladefondant Sjokoladefondant er en herlig dessert å få servert etter et godt måltid med sin deilige smak av ekte sjokolade som flyter i midten av kaken. Fondanten bør selvsagt serveres mens den er lun og smaker ekstra god med noe ved siden av, som frisk frukt og kanskje en dæsj med pisket […]

porsjoner6
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 150 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
- 85 g hvetemel
- 4 stk egg
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Hakk sjokololaden i små biter.
- Smelt smøret i en lite kjele på lav varme. Når smøret er smeltet, ha i hakket sjokolade og sukker og rør om til alt er smeltet sammen (fremdeles på lav varme). Rør inn hvetemel og deretter eggene - ett av gangen under omrøring.
- Fyll smurte faste mellomstore muffinsformer (ca. 3/4 fulle) eller andre egnede former med sjokolademassen. Stek sjokoladefondantene midt i ovnen i ca. 8 - 10 minutter. Deigen skal være stivnet utenpå, men fortsatt være flytende inni.
- Velt sjokoladefondantene ut av formene med det samme de kommer ut fra stekeovnen, på små asjetter. Server sjokoladefondantene med frisk bær og gjerne en godvaniljeis eller pisket krem.