Sjokolademuffins til påske
Saftige og myke sjokolademuffins, toppet med små “reder” av deilig sjokoladekrem og små egg. 🐣

porsjoner18
Ingredienser
Muffins
- 200 g hvetemel
- 200 g sukker
- 3 ss kakao
- 1 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 2 stk store egg
- 2 dl kefir
- 100 g smeltet smør
Sjokoladekrem
- 100 g mørk sjokolade (ca. 55 %)
- 100 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 200 g romtemperert kremost
- 2 ss kakao
Pynt
- Små drasjerte sjokoladeegg
Fremgangsmåte
Muffins
- Forvarm ovnen til 170 grader. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør dem sammen. Lag en liten grop i det tørre og ha i alle de våte ingrediensene. Visp sammen til en jevn røre.
- Ha papirformer i en muffinsform av metall og ha røren ⅔ opp i formen. Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Ta dem ut av formen og avkjøl på rist. Pynt med krem når de er helt avkjølt.
Sjokoladekrem
- Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad. Avkjøl til sjokoladen er romtemperert, men fortsatt flytende.
- Pisk smøret lyst og luftig. Tilsett melisen og pisk kremen godt opp igjen. Tilsett kremost, flytende sjokolade, og kakao. Pisk raskt sammen og ha i en sprøytepose med stjernetupp. Sprøyt små reder på hver muffins, der kremengår litt høyere opp langs kanten. Legg noen drasjerte sjokoladeegg i hvertrede.