Marsipanegg i marshmallowsreder
Søtere bakst til påske skal man lete lenge etter! Vi snakker luftige og myke reder av marshmallows, med en mild smak av vanilje og ristet kokos. "Redene" toppes med søte marsipanegg - nydelige både som pynt og til å spise opp!
Ingredienser
Marshmallowsreder:
- 4 dl kokos
- 9 ark gelatin
- 1,5 dl vann
- 300 g sukker
- 90 g eggehvite
- 1 ts Idun Vaniljeessens
Marsipanegg:
- 0,5 pakke Odense Figurmarsipan
- Litt turkis og rosa konditorfarge
Fremgangsmåte
- Ha halvparten av kokosen i en tørr stekepanne, og rist den gylden på lav-medium varme. Rør den uristede kokosen inn i den ristede, og sett til side.
- Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele, og kok til det er en sirup på 120 grader. Her er det lurt å sjekke med et digitalt termometer som når en høy temperatur. Ta kjelen av platen.Klem vannet ut av gelatinen, og rør den ut i sirupen.
- Visp eggehviter til det begynner å skumme, og hell den fortsatt glovarme sirupen i marengsen mens maskinen går. Pisk inn vaniljeessens. Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt lunken.
- Hell massen i en sprøytepose med en rund tipp (eller klipp et ½ cm stort hull i enden). Massen skal være litt varm og tyktflytende. Hvis den har begynt å stivne, kan du legge posen i stekeovnen og varme den på 50 grader i noen minutter til konsistensen er løsere.
- Sprøyt 4-5 cm store runde flater, som har litt samme høyde og fasong som en halv fransk markron. Sprøyt en kant rundt, så du får en redekant. La redene stivne litt, og dryss på rikelig med kokos. La stå i 30 min i romtemperatur til de har stivnet.
- Farg marsipan, og form små egg som passer til redene. Legg eggene i redene og server.
Tips og triks
Tips: Ved oppbevaring i en lufttett boks i romtemperatur, så holder disse fint i et par dager.