Search
Close this search box.

Surdeigsbaguetter med pesto

Surdeigsbaguetter med pesto, parmesanost og sesamfrø er ikke hverdagskost! Disse smakfulle baguettene er helt perfekt å servere ved siden av tapas- eller skalldyrbordet, suppe eller annen god mat. Skal du ut på tur, kan de fylles med godt pålegg  og tas med i sekken som turmat.
Surdeigsbaguetter med pesto på en trefjøl.
porsjoner4

Ingredienser

DEIG

FYLL

  • 1 dl god grønn pesto fra glass (eller hjemmelaget)
  • 2 ss sesamfrø
  • 4 ss raspet paremsanost

Fremgangsmåte

  • Ha kaldt vann i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp den ferske gjæren i vannet. Ha i alle øvrige ingredienser foruten salt og pesto, og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i 10 minutter. Tilsett salt og elt videre i 5 minutter til deigen er elastisk og smidig. Elter du for hånd, må du beregne omtrent dobbel så lang eltetid.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 60 minutter.
  • Ha deigen på en ren kjøkkenbenk og del den opp i 4 like store deler. Form hver del til 4 lange baguetter (like lange som stekebrettet ditt) og legg over på stekebrettet med bakepapir. Form bakepapiret i bølger mellom hver baguett, slik at baguettene ikke eser inn i hverandre. Skjær et snitt langs hver baguett og fyll pesto i hvert snitt. Dryss til slutt over litt sesamfrø, og gjerne raspet parmesanost.
  • Dekk til baguettene og la de etterheve i ca. 30 - 40 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Sett inn baguettene på midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek baguettene i ca. 15 - 20 minutter eller til de har fått en flott gyllen farge. Avkjøl baguettene på rist etter steking og nyt de samme dag.

Notes

TIPS!

Baguette kan fryses med til senere bruk, men husk på pakk de godt inn i en frysepose. Når du tar de opp fra fryseren igjen, la de tine på kjøkkenbenken i ca. 45 - 60 minutter. Stek de gjerne i 3 - 5 minutter på 220 grader rett innen servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top