Tynnbrød fra sverige

Tynt og godt brød som tilberedes direkte i stekepannen. Perfekt turmat, pizzabunn eller skolemat. Godt egnet til frys.
Tynnbrød i fra Sverie stablet oppå hverandre under et klede.
porsjoner20

Ingredienser

Deig:

  • 50 g smør
  • 3,2 dl melk
  • 25 g fersk gjær original
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g rugmel, fint
  • 200 g hvetemel + litt ekstra mel til utrulling

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele og rør inn melken. Smuldre den ferske gjæren, rør den ut i væsken og hell det over i en bakebolle.
  • Tilsett sukker, salt, bakepulver og hvetemelet. Elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er smidig. Elter du for hånd, vil eltetiden ta omtrent dobbelt så slag tid for å få en like smidig deig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og del den i 2 like store deigemner og form til 2 lange lengder. Del hver lengde i ca. 10 like stor biter. Kjevle ut hver bit til en rund leiv, like stor som bunnen av din stekepanne. Prikk hull i leivene med en gaffel og stek de direkte på en tørr stekepanne ved middels høy varme i omtrent 1 - 2 minutter på hver side.
  • La tynnbrødene avkjøles på hverandre under et klede på en bakerist slik at de bevarer mykheten.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top