Search
Close this search box.

Tynnbrød fra Sverige

Tynt og godt brød som tilberedes direkte i stekepannen. Perfekt turmat, pizzabunn eller skolemat. Godt egnet til frys.
Tynnbrød i fra Sverie stablet oppå hverandre under et klede.
porsjoner20

Ingredienser

Deig:

  • 50 g smør
  • 3,2 dl melk
  • 25 g fersk gjær original
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g rugmel, fint
  • 200 g hvetemel + litt ekstra mel til utrulling

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele og rør inn melken. Smuldre den ferske gjæren, rør den ut i væsken og hell det over i en bakebolle.
  • Tilsett sukker, salt, bakepulver og hvetemelet. Elt deigen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er smidig.
    Elter du for hånd, vil eltetiden ta omtrent dobbelt så slag tid for å få en like smidig deig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og del den i 2 like store deigemner og form til 2 lange lengder. Del hver lengde i ca. 10 like stor biter. Kjevle ut hver bit til en rund leiv, like stor som bunnen av din stekepanne.
    Prikk hull i leivene med en gaffel og stek de direkte på en tørr stekepanne ved middels høy varme i omtrent 1 - 2 minutter på hver side.
  • La tynnbrødene avkjøles på hverandre under et klede på en bakerist slik at de bevarer mykheten.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top