Search
Close this search box.

Vaniljemuffins

Vaniljemuffins smaker alltid godt og fungerer som en grunnoppskrift du kan bruke til forskjellige typer muffins. I oppskriften bruker vi en rosa krem med hvit sjokolade. Denne kremen kan erstattes med eksempel en mørk sjokoladekrem eller en melisglasur. 🧁
Nystekte vaniljemuffins med krem på toppen.
porsjoner12

Ingredienser

Muffins

Krem

  • 120 g melis
  • 115 g smør
  • 100 g smeltet ODENSE Hvit sjokolade
  • litt rød konditorfarge

Fremgangsmåte

Muffins

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene - ett av gangen under omrøring. Bland de tørre ingrediensene i egen bolle og sikt inn i eggeblandingen vekselvis med melken blandet med vaniljeessens til en jevn røre.
  • Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl muffinsene etter steking. I mellomtiden, kan du lage kremen som du har på når muffinsene er avkjølt.

Krem

  • Smelt sjokoladen i vannbad eller i noen få sekunder i en mikrobølgeovn. Pass på - hvit sjokolade blir ikke fullt så flytende når den smeltes. Pass på å ikke varme den for mye. Da klumper den seg.Rør sammen melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller med en visp. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør sammen til en jevn krem. Ha i rød konditorfarge til den har fått den fargen du ønsker.
  • Ha kremen i en sprøytepose og ha kremen på toppen av de avkjølte muffinsene. Innen servering, pynt muffinsene med en flott kakepynt!

Tips og triks

Muffinsene tåler godt å fryses ned. Husk å ha de i en tett frysepose. Tin de opp i romtemperatur i 1 - 2 timer før de skal spises. Pynt muffinsene med krem eller en melisglasur innen servering!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top