Vaniljemuffins
Vaniljemuffins smaker alltid godt og fungerer som en grunnoppskrift du kan bruke til forskjellige typer muffins. I oppskriften bruker vi en rosa krem med hvit sjokolade. Denne kremen kan erstattes med eksempel en mørk sjokoladekrem eller en melisglasur. 🧁
porsjoner12
Ingredienser
Muffins
- 2 stk mellomstore egg
- 180 g sukker
- 180 g hvetemel
- 2,5 ts bakepulver
- 50 g romtemperert smør
- 1 dl melk
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
Krem
- 120 g melis
- 115 g smør
- 100 g smeltet ODENSE Hvit sjokolade
- litt rød konditorfarge
Fremgangsmåte
Muffins
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene - ett av gangen under omrøring. Bland de tørre ingrediensene i egen bolle og sikt inn i eggeblandingen vekselvis med melken blandet med vaniljeessens til en jevn røre.
- Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl muffinsene etter steking. I mellomtiden, kan du lage kremen som du har på når muffinsene er avkjølt.
Krem
- Smelt sjokoladen i vannbad eller i noen få sekunder i en mikrobølgeovn. Pass på - hvit sjokolade blir ikke fullt så flytende når den smeltes. Pass på å ikke varme den for mye. Da klumper den seg.Rør sammen melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller med en visp. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør sammen til en jevn krem. Ha i rød konditorfarge til den har fått den fargen du ønsker.
- Ha kremen i en sprøytepose og ha kremen på toppen av de avkjølte muffinsene. Innen servering, pynt muffinsene med en flott kakepynt!
Tips og triks
Muffinsene tåler godt å fryses ned. Husk å ha de i en tett frysepose. Tin de opp i romtemperatur i 1 - 2 timer før de skal spises. Pynt muffinsene med krem eller en melisglasur innen servering!